GasztroHírek  » 

11 díjjal tért haza a magyar chocoMe

11 díjjal tért haza a magyar chocoMe

2019.04.04.  | MKO

Az International Chocolate Awards kelet-európai és mediterrán versenyzőinek selejtezője idén összevontan zajlott – a rangos nemzetközi megmérettetésen a chocoMe régi és új kedvencekkel indult, szereplésük pedig újabb díjesővel végződött.

A 2019. március 30-ai firenzei díjátadón összesen 11 elismerést szerzett a manufaktúra - két olyan termék is kiemelkedően szerepelt, amelyek korábban még nem kaptak díjat.

Aranyérmes lett az Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér, a Voilé termékvonal tagja, valamint ezüstérmes a Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel,

ez utóbbi termék a Petit 21 család tagja – ez nemrég, 2019 elején debütált.

Hét további, már díjnyertes terméket ismert el a nemzetközi zsűri, amely kapcsán Mészáros Gábor, a cég alapítója és tulajdonosa a következőt nyilatkozta: “Ezekkel a csokoládékkal 3-4 vagy akár 5 évvel ezelőtt neveztünk és kaptunk díjakat. Úgy gondoltam, hogy ennyi idő elteltével ismét szükséges a megmérettetés a versenyen, hogy bizonyíthassuk, a chocoMe minősége továbbra is kiemelkedő az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben is.”

Idén két különdíjat is nyertek: a “Legjobb recept” díját a Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula, a chocoMe Raffinée drazsévonal egyik íze kapta, valamint ugyanez a termék érdemelte ki a “Craft” különdíjat is, amellyel a legkiemelkedőbb gondossággal kivitelezett terméket jutalmazzák.

A chocoMe két hatalmas bókot is kapott, méghozzá a verseny főszervezőjétől, Monica Meschinitől: a neves olasz csokoládéítész Mészáros Gábort “Drazsémágusként” aposztrofálta, valamint az aranyérmes Voilé terméket a világ legjobb csokoládéval bevont gyömbéreként jellemezte a díjátadón.

A díjnyertes termékek:

Aranyérmesek:
chocoMe Raffinée - Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula
chocoMe Raffinée - Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula
chocoMe Voilé - Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér

Ezüstérmesek:
chocoMe Raffinée - Fehércsokoládéval bevont liofilizált málna
chocoMe Raffinée - Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával
chocoMe Raffinée - Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró
chocoMe Raffinée - Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal
chocoMe Petit 21 - Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel

Bronzérmes:
chocoMe Raffinée - Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

A Legjobb recept és CRAFT-díj
chocoMe Raffinée Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.