GasztroHírek  » 

Hétvégi program: Barokk Ételfőző Fesztivál lesz Fertődön

Hétvégi program: Barokk Ételfőző Fesztivál lesz Fertődön

2017.08.11.

A rendezvény csúcspontja a hagyományos főúri és csárdakonyhai kategóriák főzőversenye lesz.

A 17. századi magyar konyha ízvilágával és pompájával is megismerkedhetnek azok, akik augusztus 11-én és 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezett Barokk Ételfőző Fesztiválra.

Az ötödik alkalommal megrendezett kétnapos gasztronómiai időutazás során pénteken a térség településeinek vezetői mérik össze tudásukat a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen.

A rendezvény csúcspontja a hagyományos főúri és csárdakonyhai kategóriák főzőversenye lesz szombaton.

Az úri konyha versenyzőinek minimum háromfogásos menüt, míg a csárdakonyha kategória versenyzőinek bográcsban, tárcsán, nyárson vagy kemencében kell ételeket készíteniük a szervezők által kiválasztott alapanyagokból.

A csárdakonyhai kategóriában harminc, az úri konyha kategóriában pedig kilenc csapat versenyez majd.

A résztvevők a Pannonhalmi Főapátság által biztosított friss fűszernövények mellett mangalicából, szarvasból, nyúlból és pulykából készítik el az ételeket, amelyeket minden kategóriában 4-6 fős zsűri értékel majd, köztük Esterházy Antal herceg és felesége, Esterházy Svetlana. A rendezvény ingyenesen látogatható.


A fesztivál díszvendége Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Szombaton délelőtt megrendezik Magyarország első Gasztro-üzleti Reggelijét is, amelyre a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai készítik az ételeket. Az ételekért felajánlott összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adják a szervezők.

További információ: www.fertodfesztival.hu

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább