GasztroHírek  » 

20 ezer adag birkapörkölt készül a karcagi birkapörkölt fesztiválon

20 ezer adag birkapörkölt készül a karcagi birkapörkölt fesztiválon

2018.06.28.  | MTI

Pénteken és szombaton rendezik Karcagon a birkapörkölt fesztivált, amelyre több mint 15 ezer vendéget várnak a szervezők.

A versenyzőket 268 főzőhely várja, a csapatok saját receptjük szerint készítik a hungarikumok közé került karcagi birkapörköltet.

A versengők sorában ott lesznek a nagykun város testvértelepüléseiről - így Kunszentmiklósról vagy a vajdasági Bácskossuthfalváról - érkezett csapatok is.

A fesztiválon összesen 20 ezer adag birkapörkölt készül.

A szombaton készített pörkölteket a Benke László mesterszakács vezette zsűri értékeli.

Az immár 20. alkalommal megrendezett fesztivál kulturális kínálatában szerepel nóta- és folklórműsor, fellépnek az Éneklő szakácsok. A Kossuth téren a gyerekes családoknak szerveznek programokat, lesz rock- és borudvar, fellép a Hooligans együttes majd szombat éjjel tűzijáték zárja a fesztivált.
    

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.