GasztroHírek  » 

2019-ben is Great Taste csillagokkal jutalmazták  a Grapoila olajokat

2019-ben is Great Taste csillagokkal jutalmazták a Grapoila olajokat

2019.08.07.

A világ legismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén minden évben több ezer élelmiszer méretteti meg magát a világ minden tájáról. Az idén több mint 12000 nevezés érkezett 104 országból. A neves séfekből, gasztrobloggerekből, szakemberekből álló komoly, független szakmai zsűri a márkanév, csomagolás, származási hely ismerete nélkül, csupán az étel ízvilágát, illatát, állagát tesztelve hozza meg döntését. 2019-ben a nevezettek csupán egyharmada részesült díjban, és kapta meg az egy, két vagy három Great Taste csillagot.

A verseny célja, hogy az ételek és italok egy hiteles, független értékelő rendszerben mérettessenek meg költséges marketing eszközök befolyása nélkül. Az arra érdemesnek talált ételek és italok megkapják, és a termék csomagolásán használhatják a kiváló minőséget jelölő, csillagos Great Taste matricákat, melyek jelenléte – akár kisebb cégek, addig ismeretlen márkájú termékein – a minőség garanciái a fogyasztók számára. Büszkék vagyunk rá, hogy

ebben az évben két Grapoila olaj is Great Taste minősítést kapott.

A GMO-mentes magyar alapanyagból, Magyarországon gyártott Grapoila hidegen sajtolt bio kukoricacsíra-olaj a tavalyi év után idén is megkapta a csillagot. Az olaj gyönyörű, tiszta, mély arany színével, frissen őrölt mogyorós-magos aromájával és krémesen lágy, édes karakterével ismét rabul ejtette a zsűrit.

Az idén először nevezett Grapoila hidegen sajtolt bio napraforgómag-olaj pedig rögtön két csillaggal – kiváló minősítéssel – távozott a bírálók asztalától. Az intenzív, eredeti napraforgómag íz, a selymes, telt textúra, a zöld nyári rétet idéző aroma egy csöppnyi mogyorós jeggyel meghódította a zsűri ízlelőbimbóit. Megtalálták az igazi napraforgómag-olajat, amely a hidegen sajtolási eljárásnak köszönhetően teljes mértékben őrzi a minőségi, magyar alapanyag értékes tápanyagait. Kiváló salátaolaj és ízesítő, de magas füstpontjának köszönhetően alkalmas sütésre, grillezésre is.

Cégünk – a Grapoila olajokat gyártó Corn Oil Press Kft. – több mint 10 éve dolgozik saját fejlesztésű présgépeivel a hidegen sajtolás tökéletesítésén, melynek eredményeként immár 18 féle magból préselünk olajat.

A környezettudatos, Zero Waste gyártás keretében minden keletkezett melléktermék hasznosításra kerül: belőlük értékes élelmiszer, takarmány vagy kozmetikum készül. Az ország keleti részén, a Sárréti régiójában elhelyezkedő üzem több családnak biztosít megélhetést.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.