GasztroHírek  » 

24 órás, világkörüli ünneplésre készül a Moët & Chandon

24 órás, világkörüli ünneplésre készül a Moët & Chandon

2018.06.07.  | Fotók: Moet Grand Day 2018

A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket és több mint 80 országban együtt ünnepelnek. Magyarország másodjára csatlakozik a reggeltől hajnalig tartó világkörüli eseménysorozathoz – éttermek, bárok és klubok közül választhatunk, hol koccintanánk szívesen a világ kedvenc champagne-ával.

Harmadjára kezdi nagyszabású, globális pezsgőzéssel a nyarat a Moët & Chandon. A Grand Day alkalmából mintegy 80 országban, több mint egymillió vendégre számítanak Hong Kongtól Montreálig.

A ház, mint a francia art de vivre képviselője, szeretné megosztani, miért olyan varázslatosak a francia Champagne régió pezsgői, és minél többekkel együtt ünnepelni az élet örömeit.

Legyen az egy gourmet brunch, egy medenceparti, egy különleges vacsora, vagy épp a rooftop bárok és a táncparkett nyüzsgő hangulata – ezen a napon jégbe hűtött pezsgő kíséri az emlékezetes pillanatokat és élményeket.Az 1743-ban alapott Moët & Chandon eddig is hires volt a tradíciókról és fényűző rituálékról, mint a bajnokavatás, a hajók keresztőleje vagy épp a pezsgőpiramis. A poharakból vagy akár palackokból épített piramis, mint a ház egyik szimbóluma, ezúttal a június 9-i véget nem érő partik egyik központi eleme lesz. Hogy a vendégeket is bevonják,

óránként visszaszámlálások jelzik majd a közös koccintás időpontját, amikor szerte a nagyvilágban együtt emelik magasba poharukat a Grand Day résztvevői.

Moët & Chandon Grand Day programok

Június 9-én Budapesten és a Balatonnál is válogatott helyszínek csatlakoznak a világraszóló programsorozathoz. Ezen a napon minden a pezsgőről szól, és nemcsak palackkal, de pohárral is rendelhetjük a világ kedvenc champagne-át. A résztvevő helyszínek várják mindazokat, akik együtt ünnepelnének a világgal. Sőt, bárhol töltjük is a szombatot, spontán is csatlakozhatunk a globális koccintáshoz egy palack Moëttel.

Június 9-én, reggeltől hajnalig

  • Éttermek, ahol Moët champagne-t poharaznak: Buddha Bar, Tom George, Arany Kaviár (itt Moët ételpárosítással is készülnek)
  • Partik, ahol jégbe hűtve vár a Moët: Hello Baby, Raqpart, Ötkert
  • A Balatonon: Cocomo Café Balatonfüred
  • Ha beszereznéd az ünnepléshez: Delizia Gourmet Hegyvidék, Culinaris boltok, Anita Delicate, Bortársaság szaküzletek

Hogyan válasszunk a koccintáshoz?

A Moët pezsgői annyira népszerűek, hogy minden egyes másodpercben nyílik egy palack valahol a nagyvilágban. Egy ilyen #MoetMoment a spontán, közös élményekről szól, a választáshoz pedig az egyetlen kérdés, hogy klasszikus, kirobbanóan gyümölcsös, újító vagy gazdag, érett pezsgőt keresünk?

  • A parti főszereplője a ház signature italaként ismert Moët Impérial, amely a ház stílusának megtestesítője; vibráló gyümölcsösség, igéző aromák, elegáns érettség jellemzi.
  • Nagyobb társaság kedvéért váltsunk bátran léptéket és válasszuk a Magnum (1,5 l) vagy akár Jeroboam (3l) palackot.
  • Az Impérial Rosé változata még intenzívebben gyümölcsös, messze nem csak a színével hódít.
  • Igazi nyárindító a jéggel frissített, vagy akár izgalmas hozzávalókkal kombinált Ice Impérial és Ice Rosé Impérial.
  • A gasztronómiai élmények mellé az évjáratos Grand Vintage tételt ajánja a ház, amely a hosszú érlelésnek köszönhetően kellően gazdag és érett karakter.

www.facebook.com/moet
instagram.com/moetchandon

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.