A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marhaoldalas

Mogyorósi Gábor receptje

2021. április 19.
  • 1,5 kg marhaoldalas, leinazva
  • 10 szem egész bors
  • 3 szem hosszúbors
  • 1 fej vöröshagyma, félbevágva
  • 1 fej fokhagyma, keresztbe félbevágva
  • 1 köteg petrezselyem szára
  • 2 db sült piros kápia paprika, kicsumázva, kimagozva
  • 3 fej barna csiperke
  • 4 l víz (az étteremben sült csirkéből készült alaplevet használnak)
  • 4 dl vörösbor (szekszárdi merlot)
  • nitritsó
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az oldalast zsírján erősen lepirítjuk, nitritsóval meghintjük, majd a többi hozzávalóval együtt kuktafazékban készítjük, forrástól számított 90 percen át.

TÁLALÁS:

Szezonális zöldséggel, friss babbal vagy karottával tálaljuk.


marhaoldalas , hosszúbors , vöröshagyma , fokhagyma , petrezselyem , kápia paprika , csiperke , vörösbor , alaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra