Receptek

Pesto

Pesto

A pestóhoz kevés hozzávaló kell, az alapanyagok minősége viszont fontos. Lényeges a friss fokhagyma és a friss bazsalikom. Ne spóroljunk a fenyőmaggal, ne használjunk helyette diót. A sajt legyen parmezán. Tészták, sült húsok, zöldségek kiegészítésére.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 90 g bazsalikomlevél (kb.1,5 csomag)
  • 4 ek fenyőmag
  • 2 dl olívaolaj
  • 80 g parmezán
  • só, frissen őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A fenyőmagot száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, majd aprítógépben megdaráljuk.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, a parmezánt és az olívaolaj felét, tovább pépesítjük.

Mikor egynemű keveréket kaptunk, hozzáadjuk a maradék olívaolajat is. Napokig eltarthatjuk hűtőben.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább