GasztroHírek  » 

A britek is lazíthatnak Rachel és Ross kanapéján

A britek is lazíthatnak Rachel és Ross kanapéján

2019.07.08.  | Orbán Szilvia

A Jóbarátok című kultikus tévésorozat szereplőinek New York-i törzshelyét pontosan lemásoló vendéglátóhelyen az ételek és italok mellett filmes relikviák is megvásárolhatóak lesznek.

Ross, Joey, Chandler, Rachel, Monica és Phoebe kalandjai valahogyan nem akarnak kimenni a divatból: a 10 évadot és összesen

236 részt megélt televíziós szériát

a világ minden táján ismerik és töretlenül kedvelik, habár a legutolsó részt is már 15 éve vetítették.

Dacára a két ország közötti számos hasonlóságnak, sosem volt teljesen egyértelmű, hogy ami népszerű az Egyesült Államokban, az vajon befut-e Nagy-Britanniában, vagy fordítva. A brit Spice Girls például mindkét nemzet lakóit lázba hozta, de – hiába volt otthonában a legmenőbb fiúbanda – erre már képtelen volt a Take That. De ugyanígy nem villanyozta fel a hűvös angolokat az amerikaiak egyik kedvenc sorozata, a Seinfeld sem.

Nem így a Jóbarátok; a sitcomot a mai napig annyira szeretik a britek, hogy az egyik tévécsatorna jelenleg is naponta adja. Ezt az elhúzódó őrületet lovagolják meg Manchesterben, ahol egy hivatalos Central Perk Café-másolat nyílt június közepén, írja a FoodAndWine. Úgy tudni, hogy a létesítmény ahhoz a pop-up üzlethez hasonló, amelyet annak idején, a sorozat 20. évfordulója alkalmából állítottak üzembe egy hónap erejéig New Yorkban. A manchesteri kávézó – amely mögött a Warner Bros. áll – megnyitását most a Jóbarátok első sugárzásának 25. évfordulójára időzítették.

A Central Perk tökéletes mása egyedi módon a város Primark – egy nagy, nemzetközi ruházati áruházlánc – központjában kap helyet, és funkcionáló kávéházként üzemel, ahol a betérők hamisítatlan New York-i ételeket és italokat rendelve lazíthatnak a sorozat ikonikus, narancssárgás-barnás színű kanapéján – erre eddig a rajongóknak csak az éves Jóbarátok-találkozókra https://www.friendsfest.co.uk/ elutazva nyílt lehetősége.

A finom kávék és jóféle bagelek mellett a tematikus kávéház persze rengeteg, a sorozat által ihletett emléktárgyat is kínál a legnagyobb fanoknak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.