GasztroHírek  » 

A főzőműsorokban percenként követnek el higiéniai hibát

A főzőműsorokban percenként követnek el higiéniai hibát

2018.01.22.  | MTI, Fotó: Pixabay, Yogacolors

Átlagosan 50 másodpercenként követnek el valamilyen higiéniai hibát a német főzőműsorok főszereplői - állapította meg a német kockázatértékelési intézet (BfR).

A szakértők különböző televíziós sorozatok 100 epizódját elemezték, figyelve a nem megfelelő konyhai higiéniára.
Megfigyelték, hogy a szakácsok a főzés során bepiszkított kezüket gyakran csak megtörlik a konyharuhában, majd ujjaikkal sózzák vagy fűszerezik meg az ételt.

A leggyakoribb hibák egyike, hogy két munkafolyamat között nem tisztítják meg alaposan a vágódeszkát, és hogy a szakácsok vakarózás, tüsszentés vagy köhögés után nem mosnak kezet. A BfR szerint a televízióban látott nem megfelelő konyhai higiénia nyomot hagy a nézőkben.

Azok, akik kifogástalan higiéniát mutató főzővideókat néznek, a recept elkészítésekor maguk is kevesebb hibát vétenek, mint azok, akik kevésbé higiénikus műsort láttak"

- emelte ki az intézet jelentése.

Az intézet szerint Németországban évente több mint 100 ezer olyan megbetegedést jelentenek, amelyek valószínűleg baktériumokhoz, vírusokhoz vagy parazitákhoz köthető élelmiszerfertőzésekre vezethetők vissza.

Ezért kiemelten fontos figyelni a mindennapi konyhai munka során a tisztaságra és higiéniára"

- hívta fel a figyelmet a BfR.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.