GasztroHírek  » 

A juhfarkat ünneplik Somlón

A juhfarkat ünneplik Somlón

2019.09.12.  | MKO

Nagy Sétálókóstoló: a legjobb juhfark borok egy helyen, egy időben: október 12-én, a somlói Tornai Pincészetben.

A Juhfarkünnep a fajta reprezentatív, legnagyobb szabású bemutatója, amelyen a Somló meghatározó pincéi mutatják be a közönségnek legjobb Juhfark tételeiket. A juhfark a Somló tökéletes párt alkot, az itteni különleges, vulkanikus terroir az ebből a fajtából készült borban mutatkozik meg legszebben – ami az egész világon egyedülállóvá és egyre keresettebbé teszi. Ezért döntöttek úgy a Somló bortermelői, hogy minden évben megrendezik a Juhfark Ünnepét.

Az idei sétálókóstolón a friss gyümölcsöstől, a testes, érlelt tételekig a legváltozatosabb stílusban elkészített, 2015-16-17-es borokat és 2018-as tartálymintákat kóstolhat a közönség, 16 pince, összesen 25 borát. A kóstolót mesterkurzusok, pincetúra és dűlőtúra egészíti ki. Az idei kóstoló újdonsága, hogy

a somlóiak mellett egy vendégborászat, a szentantalfai Dobosi Pincészet is bemutatkozik.

Természetesen most is lesz buszjárat Budapestről, és ingyenes transzferszolgáltatás a környék szálláshelyeiről, hogy mindenki maximálisan ki tudja élvezni a kóstolás örömét.

Résztvevő pincék:

Barcza Pincészet, Bogdán Birtok, Csordás-Fodor Borház, Fekete Pince, Hegedűs-Szabó Pincészet, Inhauser Pincészet, Kolonics Pincészet, Kőfejtő Pince, Kreinbacher Birtok, Somlói Apátsági Pince, Somlói Vándor, St. Margit Pincészet, Szalai Pince, Tomcsányi Családi Birtok, Tornai Pincészet. Vendég: Dobosi Pincészet, Szentantalfa.

Mesterkurzusok:

  • Utazás a Somló körül
  • Dűlőtúra a hegyen. Az úton érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók.
  • Somlói juhfark vs. a világ nagy vulkanikus borai
  • Komplexitás, ásványosság, karakter. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus összehasonlító kóstolója: 4 különböző stílusú Juhfark összekóstolása a világ nagy borvidékeinek klasszisaival.
  • A juhfark arcai
  • Tornai vertikális juhfark-kóstoló nemzetközi díjnyertes borokkal, vezeti: Tornai Tamás 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.