GasztroHírek  » 

A kétcsillagos Steirereck étterem lesz a Gourmet vendége

A kétcsillagos Steirereck étterem lesz a Gourmet vendége

2018.01.02.

Nem akarnak nagyobbra nőni, de a régióban terjeszkednének, mondta el a Kreatívnak Nemes Richárd, a Gourmet fesztivál főszervezője.

A Pál Zsombor által készített interjúból kiderült, hogy a magyarok a standok kínálatán túl nyitottak a külföldi vendégséfek külön belépőjegyért kínált vacsoráira is. „Meglepő módon a legdrágább vacsorák mentek el a legkönnyebben. Ha tehettük volna, kettőt is szerveztünk volna mindegyikből. Ez egy próba volt, és a próbán felbátorodva ezeket folytatni fogjuk. Mostanság éppen azon dolgozom, hogy kiket hozunk majd jövőre.”

Nemes Richárd elmondta, a régió legjobb éttermére, a két Michelin-csillagos bécsi Steirereckre számíthatunk az idén: „a kitelepülés egy budapesti étteremnek sem kis feladat. Valóban tárgyalunk olyanokkal, akik ezt bevállalnák, de 1500-2000 kilométerről komoly kihívás az otthonihoz hasonló minőséget menedzselni.”

A látogatók összetételéről megtudtuk, hogy nő a külföldiek száma. „Minden évben egyre több olyan jel van, ami azt mutatja, hogy a Gourmet önálló ideiglenes desztinációvá is válhat,

idén Hollandiából 300 főt hozott egy utazási iroda.

Ezek mutatják a lehetőségét annak, hogy aki május közepére szervez budapesti utat, egy időben, egy helyen tetten érhesse a legtöbb jó magyar éttermet anélkül, hogy X ezer kilométert vezetnie kellene. Nyilván nem ugyanolyan két-három órát eltölteni a Kistücsökben, mint félórát támasztani a standjukat, de így is remek képet kaphatsz arról, hogy mi zajlik ezekben az éttermekben.” – fejtette ki a főszervező az interjúban, aki szerint már nem kell nagyobbra nőni, hisz a 25 ezres kapacitásnál az éttermek minőségi elvárásai sem engednék, hogy többen legyünk.

Nemes Richárd szerint, ha a regionalitással tudnak dolgozni, azzal teljessé válik a Gourmet-ról megálmodott képük, és elkezdhetnek gondolkodni, hogy elvigyük-e Varsóba, Prágába, Pozsonyba, Bécsbe, egyikben sincs hasonló méretű és színvonalú rendezvény. „Amaro, az egyik idei vendégséf legnagyobb dicsérete az volt, hogy azt mondta a végén, csináljuk meg ezt Varsóban is. A lengyel 70 milliós, elképesztően fejlődő piac, Varsó maga kettesével szedi a lépcsőket, mégsincs hasonló rendezvénye.

Külföldön is Gourmet-t rendezni azért lenne szép, mert vihetnénk oda is a hazai gasztronómiát,

megmutathatnánk mindenütt, amit itt minden évben.”

Forrás: Kreatív Online

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.