GasztroHírek  » 

A Michelin-csillagok városa

A Michelin-csillagok városa

2019.01.23.  | Orbán Szilvia

Nem biztos, hogy mindenki számára egyértelmű, hogy a világon a legtöbb Michelin-csillagos étteremmel nem egy kifinomult európai város rendelkezik, hanem egy nyüzsgő távol-keleti: Tokió.

A téma iránt érdeklődők azonban nem lepődnek meg azon, hogy a japán főváros a földkerekség egyik legizgalmasabb, sőt, egyik legjobb úticélja, ha emlékezetes és kiváló kulináris élményeket keresünk.

A Michelin Guide nemrég megjelent kiadványa szerint Tokió jelenleg 230 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet,

ezzel pedig a japánoké a „világ legtöbb gasztrocsillaggal rendelkező városa” cím,

írja a FoodAndWine. Ha ez nem lenne elég, Tokióban van a világon a legtöbb 3 csillagos étterem is, szám szerint 13. (A második helyen egyébként Párizs áll, ahol 10 ilyen vendéglátóhelyet találhatunk.)

Úgy tűnik, a Tokió-Párizs meccs pillanatnyilag elég sima ügy, főleg, ha összevetjük a két városban lévő 1, illetve 2 csillagos éttermek számát is: a francia fővárosban 16 darab két-, illetve 92 darab egycsillagos, míg a japán metropoliszban 52 két-, és 165 egycsillagos vacsorázóhelyet találunk.

„A tokiói éttermi paletta egyedülálló; a kulináris sokszínűség és gazdagság olyan fokú, amilyet sehol máshol nem tapasztalhatunk.

Utcáit járva hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyire elképesztő gasztronómiai célpont is a város, hiszen annyi kitűnő étterem vesz körül bennünket, hogy szinte készpénznek vesszük, ha épp egy háromcsillagos hely mellett sétálunk el” – magyarázta a Michelin Guide nemzetközi igazgatója, Gwendal Pullennec egy közleményben, amelyben úgy fogalmaz: a világ gasztronómiáját jelenleg Tokió vezeti.

A távol-keleti városról szóló kiadványban egyébként 484 étterem szerepel, ezek közül 254 kapott Bib Gourmand megjelölést, ami azt jelenti, hogy konyhájuk minőségi ételt kínál megfizethető áron. A tokiói háromcsillagosok listája pedig idén egy új taggal bővült: az 1973 óta üzemelő, francia fine dining étterem, a L’Osier az eddig meglévő két csillaga mellé még egyet kapott.

Íme tehát a világ legmenőbb gasztrovárosának legelitebb helyei, vagyis Tokió 3 Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermei:

Kagurazaka Ishikawa 

Usukifugu Yamadaya

Kanda

Quintessence

Kohaku

Sushi Saito

Joël Robuchon

Sukiyabashi Jiro Honten

Makimura

Azabu Yukimura

Sushi Yoshitake

Ryugin L'Osier

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.