GasztroHírek  » 

A robot nem megy ki tízpercenként cigizni

A robot nem megy ki tízpercenként cigizni

2018.03.06.  | MKO, kép: Eater.com

A forró sütőlap mellett állni nem leány-, hanem rémálom - nem véletlen, hogy senki sem hamburgersütögetőként képzeli el élete hivatását - akárcsak nálunk, külföldön sem akarják sokáig betölteni ezt a pozíciót.

Azokak az éttermeknek, akik unják a fluktuációt, az újabb betanításokat, a járulékokat, zseniális megoldás lehet Flippy, a hamburgersütő robot - a BBC videoriportja munka közben mutatta be az ötletes szerkezetet.

12 hamburgerrel képes egyszerre megbírkózni,

nem dohányzik, nem tart tízperces pisiszünetet és nem mond fel bejelentés nélkül.

A pasadenai CaliBurger vezetője elégedett a géppel, hiszen pont az egyszerű, de munkaszervezés szempontjából problémás feladatsort végzi el Flippy - hamarosan a kaliforniai étteremlánc ötven fiókjában.

A Miso Robotics által kifejlesztett gépek ára 60 ezer dollár, éves költségvetésük további 12 ezer - ez mintegy 18 millió forint, igaz, a 0-24-ben nyitva tartó helyeken három ember munkáját képes kiváltani.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.