GasztroHírek  » 

A sajtimádók hőse lett a wisconsini anyuka

A sajtimádók hőse lett a wisconsini anyuka

2018.11.28.  | Orbán Szilvia

A fél Twitter imádta azt az anyukát, aki egy kosármeccs szünetében leverte Sterling Brownt – igaz, nem a játékról tud többet, hanem a sajtokról.

Az ország tejüzemeként is emlegetett Wisconsin híres tejgazdaságairól, legfőképpen pedig remek sajtjairól. Az állam lakóit ezért gyakran sajtfejűeknek is csúfolják, ami azonban az érintetteket láthatóan nem zavarja, sőt, inkább büszkék rá. Gyakori, hogy a wisconsini közösségi- és sporteseményeken az emberek sajtot formázó sapkában mutatják meg hovatartozásukat.

Ezt történt november elején is, a Milwaukee Bucks soron következő kosármeccsén, amely nagy port kavart a Twitteren. Utóbb nyugodtan leszögezhetjük, hogy a nagy visszhangot nem a hazai csapat fergeteges játéka keltette, sokkal inkább egy pályán kívüli eseményről beszélt elragadtatással az internetes közösség.

Történt ugyanis, hogy a november 4.-ei mérkőzés szünetében a szórakoztatásért felelős műsorvezető egy, a gyermekével a karján, a tribünön álldogáló 35 éves nőhöz lépett. Azonban most nem az ilyenkor megszokott dolgokra kérte az először meglepett nézőt; Jamie Kieslnek nem kellett sem kosárra dobnia, sem lényegtelen kvízkérdésekre válaszolnia. A feladata az volt, hogy megdöntse a Milwaukee Bucks sztárja, Sterling Brown „rekordját”, és fél perc alatt nevezzen meg 17-nél több sajtfajtát.


A nő nemcsak elfogadta a kihívást, de meglehetősen rá is vert Brownra, ugyanis röpke 30 másodperc alatt kapásból 27 sajtot tudott megnevezni:Az esetet részben rögzítették, és a videó felkerült a kosárcsapat hivatalos Twitterére. Innen pedig már rövid út vezetett a dicsőségig: a sajtfanatikusok imádták Jamie-t – egyaránt voltak büszkék a talpraesett nő teljesítményére, illetve az ottaniakat jellemző, kissé mafla „tudomisén”-re is a válasza végén –, és örömmel osztogatják a felvételt egymás között. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a sajtos improvizációt eddig 770 ezren nézték meg.


Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.