A Soproni Sörgyárban immár 123 éve működik, ennek ellenére fontos nekik az a tudás is, amelyet a kézműves sörfőzésben halmoztak fel a hazai amatőr és hivatásos sörmesterek az elmúlt évtizedekben. Közlemények szerint ez vezetett ahhoz, hogy az Óvatos Duhaj sörcsalád ilyen népszerűvé váljon.
Az Első Soproni Sörverseny során a Soproni megtalálná az ország legavatottabb otthoni sörfőzőit: olyan magánszemélyek nevezhetnek saját készítésű, legfeljebb 5,5 alkoholszázalékú felsőerjesztésű, porter típusú sörükkel, akiknek az éves termelése nem haladja meg a házi sörfőzés adómentes mennyiségét.
A tét komoly: a legfinomabb portert 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládba is felveszik, a félmillió forinttal gazdagodó győztes neve pedig – az általa kreált sör receptúrájával együtt – örökre bekerül a magyar sörfőzés történetébe.
A beérkezett alkotásokból olyan a sörben és gasztronómiában egyaránt jártas szakemberekből álló zsűri választja ki a döntő résztvevőit, mint Wossala Rozina műsorvezető és étteremtulajdonos, José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, valamint Lehmajer Viktor, a HEINEKEN Hungária sörfőzőmestere.
A versenyfelhívás azokhoz is szól, akik a verseny során zsűritagként kamatoztatnák szakértelmüket és csalhatatlan ízlésüket –
az Első Soproni Sörverseny tehát a sörkóstolók megmérettetése is lesz.
Aki szeretne részese lenni, és nem fél megmérkőzni a legkiválóbbakkal, az ne habozzon tovább: az Első Soproni Sörverseny részletes versenykiírásról, a jelentkezés menetéről és határidejéről ide jattintva tájékozódhat.