GasztroHírek  » 

A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit

A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit

2018.06.25.  | MKO

Mi magyarok mindenhez is értünk, így természetesen a sörfőzéshez is. A Soproni most felkutatja a tehetségeket: versenyt hirdet, hogy megtalálja az ország legjobb otthoni sörfőzőjét és legkifinomultabb sörszakértőit. Az Első Soproni Sörverseny során a Soproni az ország legjobb porterét és otthoni sörfőzőjét szeretné fellelni, illetve azokat a sörbírákat is, akik a professzionális zsűriben a fogyasztókat képviselik.

A Soproni Sörgyárban immár 123 éve működik, ennek ellenére fontos nekik az a tudás is, amelyet a kézműves sörfőzésben halmoztak fel a hazai amatőr és hivatásos sörmesterek az elmúlt évtizedekben. Közlemények szerint ez vezetett ahhoz, hogy az Óvatos Duhaj sörcsalád ilyen népszerűvé váljon.

Az Első Soproni Sörverseny során a Soproni megtalálná az ország legavatottabb otthoni sörfőzőit: olyan magánszemélyek nevezhetnek saját készítésű, legfeljebb 5,5 alkoholszázalékú felsőerjesztésű, porter típusú sörükkel, akiknek az éves termelése nem haladja meg a házi sörfőzés adómentes mennyiségét.

A tét komoly: a legfinomabb portert 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládba is felveszik, a félmillió forinttal gazdagodó győztes neve pedig – az általa kreált sör receptúrájával együtt – örökre bekerül a magyar sörfőzés történetébe.

A beérkezett alkotásokból olyan a sörben és gasztronómiában egyaránt jártas szakemberekből álló zsűri választja ki a döntő résztvevőit, mint Wossala Rozina műsorvezető és étteremtulajdonos, José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, valamint Lehmajer Viktor, a HEINEKEN Hungária sörfőzőmestere.

A versenyfelhívás azokhoz is szól, akik a verseny során zsűritagként kamatoztatnák szakértelmüket és csalhatatlan ízlésüket –

az Első Soproni Sörverseny tehát a sörkóstolók megmérettetése is lesz.

Aki szeretne részese lenni, és nem fél megmérkőzni a legkiválóbbakkal, az ne habozzon tovább: az Első Soproni Sörverseny részletes versenykiírásról, a jelentkezés menetéről és határidejéről ide jattintva tájékozódhat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.