GasztroHírek  » 

A sörös és zöldséges koktéloké a jövő

A sörös és zöldséges koktéloké a jövő

2018.11.01.  | Orbán Szilvia

Egyre inkább megfigyelhető, hogy a fogyasztók a magas alkoholtartalmú koktéloktól az alkoholmentes, vagy kevésbé erős mocktailok felé mozdulnak. Az egyik legújabb trend a sörös verziók felemelkedése.

A Monin az egyik legismertebb szirup- és pürégyártó cég, amelynek termékeit szinte minden bárban megtalálhatjuk. A vállalat szakemberei nem pihennek:

folyamatosan járják az amerikai városokat és térképezik fel a legújabb globális trendeket

– ez sikerük egyik alapja, fogalmazott Darren Loscalzo, a cég egyik vezetője. A szakemberek azt figyelik, milyen ízek és keverékek csigázzák fel leginkább az utca és a cybertér embereit. Csaposokkal és mixerekkel is rendszeresen találkoznak, így képesek lépést tartani a legújabb irányzatokkal, sőt, kicsit eléjük is menni termékeikkel.

A koktélok új szintje

Loscalzo szerint a sörös kevert italok népszerűsége egyre nagyobb, és nem csak a hagyományosabb verzióké, mint amilyen a micheladas (a Bloody Maryhez hasonlító, mexikói ital) vagy a beermosa (ami nem más, mint egy Mimóza koktél, amelyhez pezsgő helyett sört használnak), hanem az olyanoké is, ahol a készítők a sört már független összetevőként használják.


Elindult egy törekvés, ahol az előbb említett italokat inkább már kiindulópontként használják annak érdekében, hogy valóban eredeti sörös koktélok születhessenek.

A sörök egy új ízprofillal egészítik ki a hagyományos koktélokat: elvesznek az édességből, miközben enyhe savasságot adnak az italnak”,

fogalmazott Loscalzo a BeverageDaily cikkében.


Az új trendet képviselő italok még nem törtek be a mainstreambe, de a menő, minőségi, kézműves italokat előnyben részesítő vendéglátóhelyeken már egyre inkább terjednek.Ha az amerikai kínálat főáramára gondolunk, az éttermek, ha sörkoktélokról van szó, csak az alapokkal vannak tisztában. Beöntik a sört a mixerbe, de nem fordítanak arra kellő energiát, hogy feltérképezzék az ital adottságait, és valódi összetevőként gondoljanak rá”

– véli a szakember, aki úgy gondolja, hogy a savanykás-fanyar ízek egyébként is egyre inkább előtérbe kerülnek a közeljövőben. Megfigyelhető, hogy a fogyasztók egyre jobban keresik a savanykás, kesernyés ízeket, amellyel a hagyományosan édes ízvilágot megtestesítő koktélokat egyensúlyba hozhatják. Ezért ne lepődjünk meg, ha összetevőként hamarosan nem csak sört, de még több citrusos ízt, sőt, ecetet is találunk majd a koktélokban.

Élénk színek és zöldségpürék

A másik trend, ami akár az Instagramot végigipörgetve is könnyen megfigyelhető, hogy mennyire népszerűek az élénk színű ételek és italok manapság. Az esztétikai szempontok mellett a zöldségpürék és –levek népszerűségének másik titka az évek óta hódító egészségtudatosság. Egyre többen nyitottak a répa, rebarbara vagy cékla élénk színére és ízére a koktélokban is, ezzel pedig a gyártóknak is lépést kell tartani. Az egészségtudatosságnál maradva a szakember úgy véli, hogy az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok népszerűsége jó ideig marad még, hiszen egyre többen szeretnék úgy jól érezni magukat, hogy másnap kihagyhassák a rosszullétet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.