GasztroHírek  » 

A tiltásnak vége, mehet a Kinder-tojás az USA-ba

A tiltásnak vége, mehet a Kinder-tojás az USA-ba

2017.12.29.  | Orbán Szilvia

A népszerű édesség-játék kombináció hosszú évtizedek után belép az amerikai piacra. A Kinder-tojás ugyanis a hetvenes évek óta tiltólistás volt az USA-ban.

A Kinder-tojás régóta az egyik legnépszerűbb édesség Európában, de az amerikaiak ezidáig nem élvezhették. Most az Egyesült Államok is csatlakozott ahhoz a 170 országhoz, ahol kapható a Kinder Meglepetés – adta hírül a Food and Wine.  Pontosabban annak egy verziója, a Kinder Joy lehet hamarosan az amerikai gyerekek új kedvence, hiszen az édesség – csomagolásának köszönhetően – végre megfelelt a szigorú élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Egy, az 1930-as években született szabályozás ugyanis előírja, hogy az Egyesült Államokban tilos olyan élelmiszert árusítani, amely nem ehető részeket is tartalmaz.
A gyártó Ferrero International november elején jelentette be, hogy a 2001-ben bevezetett Kinder Joy szabad utat kapott, és kapható lesz az amerikai üzletekben.
A Ferrero észak-amerikai ügyvezetője, Paul Chibe biztos abban, hogy a minőségi csokoládé és a nagy választékban kapható játék kombinációja meggyőzi majd az amerikaiakat. Hozzátette: „A Kinder Joy olyan édesség, amely semmilyen, jelenleg forgalmazott termékhez nem hasonlít az amerikai piacon.”
A tojás eredeti verzióját a félrenyelés kockázata miatt ítélték veszélyesnek még az 1970-es években, de a Joy-t már megfelelően biztonságosnak ítélték a hatóságok, tekintve, hogy ennél az édességnél a játék és a finomság egymástól tökéletesen elkülönítve, a tojás egy-egy fóliával lezárt felében kapott helyet. Az édesség a Black Friday napján debütált a Walmart polcain, de az ünnepekre jelentősen kiterjesztik az értékesítési kört – írta a Delish.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.