GasztroHírek  » 

A Tornai Pincészet felért a csúcsra

A Tornai Pincészet felért a csúcsra

2019.06.28.  | S.N.

A világ 150 legjobb bora között végzett az International Wine Challenge-en a Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje, így elnyerte a legjobbaknak járó Trófea-díjat.

A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyén, a londoni International Wine Challenge-en az aranyérmes borok közül választják ki a legjobbak közül is legjobbakat, ezek kapják a Trófea-díjat. A somlói Tornai Pincészet 2015 óta a mostanival együtt már négy Trófea-díjat szerzett Londonban, ami Magyarországon egyedülálló, és a világban is ritkaságnak számító eredmény.

A Somlón a hegy speciális, vulkanikus talajának, a klímának és a helyi fajtáknak köszönhetően az egész világon egyedülálló borok készülnek. A borvidék egyik meghatározó borászata a Tornai Pincészet, amelyet 1946-ban alapított Tornai Endre. A birtok ma már 65 hektáros, ültetvényeik a Somló legjobb dűlőiben találhatók. Legfontosabb céljuk, hogy

boraikban minél többet mutassanak meg abból az egyediségből, amelyre kizárólag Somló képes.

Szortimentjükben a nagy kereskedelmi láncokból is ismert alapborok mellett kiemelkedő helyet kapnak a különleges, hosszan érlelhető tételek, amelyek rendre a legnagyobb díjakkal térnek haza a nemzetközi versenyekről.

A londoni International Wine Challenge a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenye. Idén csaknem 50 ország nevezte 15 ezernél is több tételét, amelyek közül csak az kaphat aranyérmet, amelyet három, legalább 10 szakértőből álló zsűri erre érdemesnek talál. Az aranyérmesek közül egy újabb kóstolással választják ki a kategóriagyőzteseket, ezek kapják az úgynevezett Trófea-díjat. A Tornai Pincészet már negyedik alkalommal térhetett haza a kitüntetéssel:

most a 2017-es Selection Grófi Hárslevelű kapta meg, és került ezzel a világ top borai közé. A tétel csak előjegyzéssel érhető el, kereskedelmi forgalomban nem kapható.

A Tornai Pincészet bekerült a Magyar Konyha legjobb helyeket bemutató Balaton 2019 gasztrokalauzába is. További díjazott boraik: Friss Zenit 2018, MUN-DUS arany, MTA bora; Top Selection Grófi Juhfark 2017, IWC arany (2019); Top Selection Grófi Hárslevelű 2017, IWC arany és Trófea (2019); Top Selection Apátsági Furmint 2015, IWC arany (2016); Top Selection Grófi Juhfark 2013, MTA bora (2017); Aranyhegy Juhfark 2011, Prestige Reserve arany, Budapest Bora, Bayer arany (2013).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.