GasztroHírek  » 

A veszteseknek is jár nyeremény

2018.11.05.  | Orbán Szilvia

Október 23-án elvitték az 1,6 milliárd dolláros, rekord lottónyereményt az Egyesült Államokban. Úgy tudni, hogy az elképzelhetetlenül hatalmas összegért eddig egyetlen ember jelentkezett. Azok a százezrek pedig, akik a húzás után nyeretlen szelvényt szorongattak – némi kárpótlásként – mehettek pizzázni.

A forintban 452 milliárdot érő jackpotot tehát elvitték, de mi a helyzet azokkal, akiknek nem volt ekkora szerencséje? Egy étterem úgy gondolta, hogy ők is megérdemelnek egy kis kényeztetést. Egy apró kárpótlást, amely segít csillapítani azt a csalódást, hogy nem ők lettek a mindent vivő milliárdosok,írta a Today.
A szerte az USA-ban 250 étteremmel rendelkező Villa Italian Kitchen kitalálta, hogy a nyeretlen szelvényt felmutatókat a sorsolás másnapján ingyen pizzaszelettel kárpótolja – amennyiben a betérő italt is vásárol.


Követtük a történelmi lottóhúzás eseményeit”

– fogalmazott az étteremlánc kommunikációs igazgatója, Mimi Wunderlich.

Amikor meghallottuk, milyen elenyésző az esélye annak, hogy valaki nyerjen, nem tudtuk megállni, hogy együtt érezzünk mindazokkal, akik nem a megfelelő számokra tippelnek – azt is tudtuk, hogy másnap, szerda reggel valószínűleg mi is mindannyian dolgozni indulunk.”

A nyerés esélye tényleg a lehetetlen kategóriába tartozott: pontosan 1 : 302 500 000 volt a sansz arra, hogy valaki a helyes számokra tippeljen.


Bár a pizzánk finom, azért nem ér milliárdokat – mégis, talán valakinek feldobja a napját”

– fogalmazott Wunderlich. Az étterem persze szabott néhány feltételt az italvásárláson kívül is: a szelvényen az október 23-ai sorsolási dátumnak kellett szerepelnie, és csakis eredeti példánnyal lehetett beváltani a „nyereményt”.

Azért bármennyire is éhes volt a szelvény tulajdonosa, jól tette, ha még egyszer figyelmesen megnézte az igazolópapírt, ugyanis annak átadásával – a szabályok értelmében – a birtokos lemondott a szelvény tulajdonlásáról, ez pedig egy elnézett nyeremény esetén elég kellemetlen szituáció.És ha maga a pizza nem lett volna tökéletesen elég a megnyugváshoz, elfogyasztása közben érdemes volt felidézni, hogy a hatalmas lottónyeremények általában nem végződnek tökéletes happy enddel, vigasztal a cikk, amely arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerencsevadászok a következő héten újabb giganyeremenyre, a Powerball 620 millió dolláros (nagyjából 176 milliárd forint) húzására készülhettek.Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.