GasztroHírek  » 

Állítólag finom a pizzatésztás fagyi

2018.05.25.  | Orbán Szilvia

New York a lehetőségek földje, szokták mondani. A lehetőségeké és a meghökkentő, bohókás, őrült ötleteké is, tesszük hozzá.

A leginkább talán pezsgő éjszakai életéről ismert városrész, East Village egyik étterme egy igazán meglepő desszerttel rukkolt elő. Habár a bolondos finomság elsőre kockázatos döntésnek látszik, a Bruno Pizza tulajdonosának összejött a lehetetlen:

akik kóstolták, egyöntetűen állítják, hogy a pizzás – pontosabban pizzatésztás – fagyi nemcsak hogy ehető, de finom is.

Az új desszertre hamar felfigyelt a média is: az egyik legnépszerűbb nappali főzős showműsor, a The Chew is foglalkozott vele. Egy vírusszerűen terjedő Instagram-posztnak köszönhetően pedig pillanatok alatt újabb százezrek szereztek tudomást a formabontó fagyiról:

Egy gombóc pizzás fagyiért 5 dollárt kérnek.

Mivel a desszertet a Brunóban általában tálkában tálalják, az étterem tulajdonosa, Demian Repucci úgy döntött, hogy

az új finomságot egy fahéjas-cukros pizzatésztára halmozva kínálja a vendégeknek.


Amit tudni lehet az elkészítésről, hogy a tésztához használt lisztet egy ithacai farm szolgáltatja, amelyet az étterem alagsorában őrölnek lisztté. A lisztből készített tésztát aztán fatüzeléses kemencében sütik, majd apróra törik, pörkölik. A ropogós darabkák aztán egy éjszakára gelato alapba kerülnek, majd másnap az egész masszát egy fagylaltkészítő masina veszi kezelésbe.


Az egész pirult, malátás, kissé édeskés ízű”

– magyarázta a DailyMealnek a 46 éves tulajdonos, aki még egy gondolatnyi Maldon sót is szór a fagyira.

Imádom a ropogós, fahéjas reggelizőpelyhet”

– neveti el magát.

Engem arra emlékeztet az íze.”

Bár a neve nem túl bizalomgerjesztő, a hírek szerint a vendégek mégis imádják a bolondos desszertet, amely egyébként nem az egyetlen a vendéglátóhely étlapján. Fagylaltjaik között is találunk még érdekes ízeket: kérhetünk például akár stout sör vagy a petrezselyem ízű gombócot is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.