GasztroHírek  » 

Anánusz: lehet kétszer csíp

Anánusz: lehet kétszer csíp

2018.06.15.  | MKO

„Van ánusz? Nem, Anánusz!” – süthetnénk el a közepesen kellemetlen poént az új magyar csiliszósz kapcsán, amely lássuk be, valóban szokatlan nevet kapott – az áthallás miatt idehaza is mókás, de az angol piacon tényleg sokan mosolyognának, amikor valaki rendel belőle: „An anus, please!”

Az Anánusz és a Múzsa neveket viselő szószokat Lovász Domival közösen alkották meg: „ meg a manufaktúra. "Szinte egy vakrandi volt az első találkozásunk, én szerettem volna nyitni a barbecue világa felé és látva Domi képeit, megjelenéseit, gondoltam felteszem a kérdést, hogy mi lenne, ha közöen gondolkodnánk el az új termékeken." - mondta Bogár Márk a chilifarm részéről.

"Az elején csak egyféle szósz lett volna, de végül nem tudtunk választani, úgyhogy mindkettőt megcsináltuk. Eléggé édesszájú vagyok, a gyümölcsök frissességét minden ételben kedvelem.

Az ananász az egyik kedvencem, így nem is volt kérdés, hogy mi lesz az egyik szósz alapja - ez lett az Anánusz.

A Múzsa más tészta volt. Különleges dolgot szerettem volna, ami egyedi. Így nyúltam a damaszkuszi rózsához, ami egy izgalmas, nagyon illatos és mégsem pacsuli rózsafajta. A keleti vonalat a gyömbér és a szójaszósz képviseli. Ezek már alapból adnak egy csípős, sós, friss kontúrt, amihez egy nagyon kevés csoki habanerót adtunk. Az egészet

gyönyörűen egészít ki a damaszkuszi rózsa karaktere, amit egy Franciaországból érkező olaj formájában adunk a szószhoz.

Szigorúan az utolsó pillanatban, hogy megmaradjon a jellegzetes karaktere" - mondta Lovász Domi.

A Sárréti Chilifarm két új szósza június 14-én és 15-én a Lehel piacon debütál, míg hétvégén a Debrecziner Gourmet fesztiválon kóstolható meg, Debrecenben.

De ki volt Anánusz?

Annás (Anánusz) és Kajafás zsidó főpapok: előttük vádolták meg Jézust a vallási kihallgatáson. Szadduceusok voltak, azaz tagadták a természetfeletti dolgokat: Anánusz óriási vagyonát áldozati állatok kereskedelméből szerezte – nem véletlen, hogy Jézus személyében fenyegetést látott, hiszen a megváltó megtisztította a templomot a kereskedőktől.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.