GasztroHírek  » 

Apró kezek segítik a brit hercegnét

Apró kezek segítik a brit hercegnét

2019.03.20.  | Orbán Szilvia

Úgy tűnik, a kis trónörökösök szeretnek kuktáskodni Katalin hercegné mellett.

Vilmos herceg felesége – akit a brit sajtó egyre gyakrabban illet a royal mom névvel – nemrégiben egy, a gyermekek mentális egészségét központba helyező rendezvényen vett részt egy általános iskolában. A Place2Be által szervezett programon sok

szó esett arról is, hogy az ételek milyen hatással lehetnek az egyén fizikai, és mentális egészségére.

A program részeként a hercegné több osztályban is látogatást tett. A hatodikosok egy „hangulatmérőt” készítettek, amin azt figyelhették meg a gyerekek, hogyan hatnak a kedvükre az egyes ételek. Katalinnal megvitatták többek között a cukor hatásait is, amelynek elfogyasztása először ugyan valódi eufóriát okoz, azonban ez nagyon gyorsan elillan, s utána csupán a negatív következmények maradnak.

Az iskolát meglátogató Katalin a gyerekekkel való beszélgetések közben arról is megosztott néhány részletet, hogy náluk, a királyi családban mit jelent az étkezés, milyen házi szokásaik vannak, és hogy három kisgyermekének vannak-e kedvenc ételei, írja a FoodAndWine.

A két nagyobb testvér – az ötéves György, és a háromesztendős Sarolta – a hercegné elmondása szerint már szívesen sertepertél a konyhában, s főzés közben is imádnak segíteni.

„Sarolta odavan az olajbogyóért”

– osztotta meg Katalin, aki elmondta, hogy a család egyik kedvence egy tésztaétel, amelynek szószát a gyerekekkel együtt szokta elkészíteni.

„Míg az egyik keveri a lisztet, a másik önti a tejet, adagolja a vajat. De szívesen segítenek a saláták készítésében is.”

Szakácstudományuk ecsetelésén túl a cambridge-i hercegné máskor is szóba hozta gyermekeit: a másodikosokkal részt vett egy játékban, amely során mindenki egy olyan tárgyat mutatott a többieknek, amely jó érzést okoz számára. Katalin egy családi fotót mutatott a kisiskolásoknak, amelyen három gyermekével és Vilmos herceggel együtt látható.

„Ez a családom” – mutatta a fényképet.

„Ők a gyerekeim, ő pedig a férjem. Engem ők tesznek boldoggá.

Szeretünk a szabadban játszani, és sokat együtt lenni. Nekem a családom ad boldogságot.”

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.