GasztroHírek  » 

Asztalfoglalás… képeslapon?!

Asztalfoglalás… képeslapon?!

2018.04.22.  | Orbán Szilvia

Egy igazán jó helyen bizony nem könnyű asztalhoz jutni, de a vendéglátóhelyek dolga sem egyszerű: a beözönlő foglalások kezelése idegőrlő tevékenység – ennek kiküszöbölésére találtak ki rendhagyó rendszert egy népszerű amerikai étteremben.

A Maine államban fekvő The Lost Kitchen nevű étterem megelégelte az állandó telefoncsörgést, és a séf, Erin French új foglalási taktikát vezetett be:

az érdeklődők ezentúl csak képes- vagy levelezőlapon igényelhetnek asztalt

a vendéglátóhely meghitt, mindössze 40 ülőhellyel rendelkező vacsorázó termébe.

A kis befogadó kapacitás ellenére a The Lost Kitchen (TLK) dolgozóinak a tavalyi működés nyolc hónapja alatt 10.000, telefonon érkezett foglalással kellett megbirkóznia, ezért volt szükség a radikális változtatásra.


A tavalyi év nyilvánvalóvá tette, hogy az eredeti foglalási rendszerünk soha sem lesz képes annyi helyet biztosítani, ahányra igény lenne”

- olvasható az étterem honlapján, amelyben French az új rendszer szükségességét indokolja.

Mi, itt a TLK-ban régimódiak vagyunk; egyszerűek, lassúak, igazi Maine-iek. Jobban szeretjük az emberi kapcsolatokat a számítógépeknél, a tollat és a papírt pedig a billentyűzetnél.”

Az étterem a fenti szavakkal vezette elő az ötletet:

a vendégeknek postára kellett adniuk foglalási szándékukat, mégpedig egy meglehetősen behatárolt, tíznapos, áprilisi időintervallumban.

Azonban még azok sem dőlhetnek nyugodtan hátra, akik teljesítették a fenti feltételeket, hiszen a képeslap időbeni elküldése még nem garancia az asztalfoglalásra. A határidő lejárta után ugyanis az étterem a beérkezett lapokból véletlenszerűen választja ki a jelentkezőket, egészen addig, amíg nyitott helyek állnak rendelkezésükre.Azokat a szerencséseket, akiknek a jelentkezését végül kiválasztják, az étterem fogja felhívni, hogy egyeztessenek a vacsora pontos időpontjáról. Akik pedig nem kapnak hívást a The Lost Kitchen stábjától, csak abban reménykedhetnek, hogy jövőre Fortuna kegyesebb lesz hozzájuk.


Az étterem Facebook-oldalán a bejelentés úgy tűnik, elnyerte a vendégek tetszését:


Hát ez óriási! Ez is hozzátesz a TLK-sármhoz és varázslathoz”

– írta egyikük.


Imádom az ötletet. Most már csak azon drukkolok, hogy az én képeslapomat válasszátok majd”

– fogalmazott egy másik kommentelő.

Forrás: www.independent.co.uk

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.