GasztroHírek  » 

Az egyszerű mindig bonyolult

Az egyszerű mindig bonyolult

2019.08.22.  | MKO

Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak érdekében, hogy kedvet csináljanak az étterem esti fogásaihoz, a divatfotóst Viszlay Márkot kérték fel, örökítse meg méltóképp a vacsora ikonikus fogásait.

„Dolgoztunk már korábban Márkkal, portrékat készített rólunk, és a legjobb fotók, amik valaha készültek a párosunkról.” – fog hozzá a mesélésbe Lizsicsár Miklós. „A Gourmet Fesztiválra kértük fel először, hogy komolyabb, provokatívabb ételfotókat készítsen nekünk és jelenítse meg az idei témát, ami a paprika, a sercli és a sör volt. Ütős lett, jó lett. Innen

jött az ötlet, mi lenne, ha tovább mennénk ezzel.

Mi lenne, ha a megszokott, esztétizáló ételfotók helyett tisztán az alapanyagokra, egy-egy fogás központi elemére helyeznénk a hangsúlyt.”

Barna Ádám séf számára sem volt kérdés, hogy mindenképpen különlegesebb ételfotók illenek ételkreációihoz. „Konyhámra szokták használni a szokatlan jelzőt, amit én nem feltétlenül szeretek. Lehet, hogy ezek a fotók is első ránézésre szokatlanok, de nem ez adja ennek a sorozatnak az esszenciáját, ahogy az én ételeimnél sem a szokatlanság a lényeg. Vidéki szellemiség hatja át a St. Andrea konyháját, és

a Kárpát medence legizgalmasabb alapanyagait használom az elkészítésükhöz.

Számomra az alapanyag tisztelete az alap. Márkkal azt beszéltük, hogy a képeknek ezekről az alapanyagokról kell szólniuk. Még egy elvárásunk volt, ami kifejezi azt, ahol most a St. Andrea Restaurant tart. Mottónk lett, hogy az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb. Márk fotóit nézve azt tudom mondani, hogy ez ezekre a képekre is igaz. Ha a kész tányérokat fotózta volna le, egyszerűbb dolga lett volna, közben pedig ezek a fotók a maguk egyszerűsége és minimalizmusa mellett tükrözik egy zseniális fotós nagyon összetett és kiforrott tudását és látásmódját. A képekből is sugárzik egyfajta ellentmondás, kontrasztosak, mégis egyensúlyban tartja őket egy központi szervező elem, az alapanyag maga. Jó érzés, hogy az ország egyik legismertebb divatfotósa velünk készítette el élete első gasztro témájú kreatív képeit.”

Főszerepben az alapanyagok

Rókagomba – Gyöngytyúk, rókagomba, zöldborsó
Édes savanyú zsenge zöldborsó, friss, zsenge rókagombával

Kukorica – Flank steak, kukorica, jamon mangalica
A kukoricáról nem az a könnyedség jut eszünkbe elsőre talán, amit a képen látunk, ugyanilyen izgalmas, könnyed köret készül belőle, mint amit a kép sugall.

Hal – Pisztráng, joghurt, vízitorma
Tiszta ízű, nyers, hidegen néhány percet füstölt pisztráng. Vibrálóan izgalmas, “éles” ízű vízitormalével.

Paradicsom – paradicsomterrine, padlizsán, zöldek
Terrine is meg nem is. A paradicsom kirobbanóan koncentrált íze ott van a fogásban. Füstölt padlizsánnal pont olyan játékos a fogás, mint a fotó.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.