GasztroHírek  » 

Az ifjabb Adrià új helyet nyitott Londonban

2018.11.16.  | Orbán Szilvia

Ferran Adrià öccse, aki saját jogán is híres, és nagyon is elismert szakember, a brit fővárosban nyitotta meg cukrászdáját, ahol a sütik mellett pezsgőket is felszolgálnak. A hely a találó Sütik és Buborékok nevet kapta.

Albert Adrià egyszer már elnyerte a világ legjobb cukrásza címet, és Barcelonában rendkívül sikeres üzletet működtet. Azonban ez az első alkalom, hogy hazáján kívül nyit állandó vendéglátóhelyet. A november 8-án indult cukrászda a Regent Streeten található Hotel Café Royalban működik, ahol Adrià 2016-ban két hónapot már „vendégeskedett”; akkor 30 saját fogást mutatott be a vendégeknek – ezek egyikét egy liftben szolgálták fel, írja a FoodAndWine.

A Sütik és Buborékok ötletét Adrià barcelonai étterme, a Tickets csak édességeket kínáló részlege, a La Dolca adta, ahol festői atmoszférában (a mennyezetről gyümölcsök és virágok lógnak) kóstolható a séf világhíres mogyorós-fehércsokis sajttortája – amit egyébként hamarosan levesznek a Tickets étlapjáról, és ezután kizárólag csak Londonban lesz kapható.


Úgy hiszem, hogy London a világ fővárosa, és alig várom az új kihívást”

– fogalmazott Adrià egy közleményben.

Ez a projekt azért is izgalmas, mert cukrászként még soha nem nyitottam olyan vendéglátóhelyet, amely kifejezetten csak ilyen fogásokat kínál. A betérő a modern és a klasszikus irányzatok ötvözetére számíthat.”

Az étlapon – a sajttorta-specialitáson kívül – találunk például tojás flant sötét karamellel, könnyű, ropogós gofrit karamellizált banánnal, csokis ningyo-yaki sütigolyókat, illetve természetesen számos házi süteményt és fánkot is. A cukrászda úgynevezett ízelítő menüvel is készült: ebben az esetben a vendég által választott 4 vagy 8 finomságból állítják össze a tányért.

A vendéglátóhely a kiváló desszertek mellett italkínálata miatt is különlegesnek mondható: a betérők remek habzóborok és pezsgők széles választékából csemegézhetnek. A kiválasztott italból rendelhető akár egyetlen pohár, de akár egy egész palack is.

Valami kivételeset szerettünk volna, nem csak sütiket eladni”

– fogalmazott a híres séf.

Egy olyan élményt kínálunk, amely édes tapas-ok kóstolásával, és isteni pezsgők, édes borok kortyolásával kezdődik, amelyet aztán betetőz egy sajttorta, vagy más olyan specialitás, amelyet 30 éves tapasztalattal készítünk. Ezek tesznek bennünket igazán egyedivé.”

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.