GasztroHírek  » 

Az "olasz gasztronómia Disneylandje" nyílt meg Bolognában

Az "olasz gasztronómia Disneylandje" nyílt meg Bolognában

2017.11.17.  | MTI

Az "olasz gasztronómia Disneylandje" nyílt meg a héten Bolognában, nem kisebb célkitűzéssel, mint, hogy idővel a római Colosseuméhoz hasonló látogatószámot produkáljon.

A FICO Eataly World egy korábbi nagybani piac helyén nyitotta meg a kapuit.

A 100 ezer négyzetméteren elterülő gasztroparkban több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élőállat, egy fedett piac, egy konferenciaközpont, egy színház és mozi várja a látogatókat.

A "világ legnagyobb agrár-élelmiszeripari parkjaként" beharangozott FICO Eataly World ötletgazdája Oscar Farinetti, egy vállalkozó, akinek Eataly nevű luxus étteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát.

A park látogatói megkóstolhatják és megvásárolhatják a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az élelmiszergazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival. A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell.

A park célja, hogy évente hatmillió látogatót - ezen belül legkevesebb kétmillió külföldi turistát - vonzzon, ami meglehetősen ambiciózus célkitűzésnek számít, tekintve, hogy a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.