GasztroHírek  » 

Az Oscar is meglovagolja a vega trendet

Az Oscar is meglovagolja a vega trendet

2020.02.05.  | Szöveg: Orbán Szilvia - Forrás: www.independent.co.uk

A február 9-ei díjátadót megelőző, A-listás sztárokkal zsúfolt Oscar-ebéden csak növényi alapú ételeket tálaltak, a gálán pedig mellőzik majd a műanyag palackokat.

Az Oscar-jelölteknek szervezett, éves díszebédet idén január 27-én tartották a hollywoodi Ray Dolby Ballroomban, ahol az összegyűltek egy teljes egészében növényi alapú menüsort kóstolhattak. Ezzel az Oscar is meglovagolta az év trendjét, és beállt a sorba a Golden Globe, illetve a Critics’ Choice Awards mögé.

A Filmakadémia február 9-ére meghirdetett gáláján ugyan közvetlenül nem szolgálnak fel ételeket, azonban a díjátadót megelőzően, a lobbyban felszolgált partifalatok szintén mentesek lesznek az állati eredetű összetevőktől. A rendezvényt követő Kormányzói Bálon pedig a hírek szerint az ételek mintegy 70 százaléka lesz növényi alapú, 30 pedig húsos, halas, illetve vegetáriánus. Ráadásul úgy tudni, hogy idén már az összes Oscar-rendezvényről száműzik a műanyag palackokat is.„Az Amerikai Filmakadémia a világ történet mesélőinek szervezete, és mint ilyen, tartozunk annyival a globális tagságunknak, hogy felelősséget vállalunk a bolygónkért” – áll az akadémia által kiadott közleményben. „Az elmúlt évtized során szervezetünk elkötelezte magát a környezettudatosság mellett, az utóbbi 7 évben például az Oscar-show zéró ökológiai lábnyomot produkált. Szeretnénk ezt a munkát folytatni, sőt kiterjeszteni.”

A január végi díszebéden Renee Zellweger, Brad Pitt és a többi hollywoodi nagyágyú többek között vegán sajtok, hummusszal kínált bogyós mártogatósok, sült maitake gomba, vegán kenyér, fekete rizs, téli tök, kókuszos macaron, és kumquattal készített pavlova közül válogathatott.


Twitter-poszt (az Oscar-ebéd menüjéről):
A Filmakadémia döntése azzal összhangban született, hogy idén két nagy filmes eseményen is tartózkodtak már az állati eredetű ételek felszolgálásától. A lépés nagy sajtóvisszhangot kapott, és a sztárok többsége is üdvözölte az újítást. Köztük volt az egyik Golden Globe-díjat elnyerő Joaquin Phoenix is, aki az elismerés átvételekor mondott beszédében is megköszönte a „merész” gesztust.
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.