GasztroHírek  » 

Balázs János sztárokat gyűjtött maga mellé

Balázs János sztárokat gyűjtött maga mellé

2019.09.02.  | S.N.

Nem csupán fúziós fogások léteznek, hanem fúziós előadás is – az MVM Zenergia program a budapesti Szent István Bazilika előtt erre mutatott példát. A főszerepben Balázs János zongoraművészt láthattuk, aki szeptemberi lapszámunk Gasztroarca.

Zsúfolásig megtelt idén is a Szent István tér: a vendéglátóhelyeken is halkabban folyt a társalgás, hogy a Bazilika elé álmodott jótékonysági hangversenyt még a legihletettebb pillanatban se zavarja meg a külvilág zaja. Az előadás igazi fúziós produkció volt, ahogy Kóbor György, a MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója fogalmazott. Vagyis hallhattunk komolyzenét, dzsesszt, feldolgozott könnyűzenei műveket és újragondolt operaáriákat is, mindemellett pedig a Bazilika falain olyan fényfestményeket láthattunk, ami a zenével együtt biztosan elvarázsolta a nézőket.

A több ezer érdeklődő Liszt, Mozart és Paganini, illetve a Queen, Edith Piaf, a Margaret Island és Piazzolla műveit hallhatta augusztus utolsó napján. A zenei műfajok fúzióját világhírű magyar művészek mutatták be: fellépett Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő; Vigh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora; Harcsa Veronika Fonogram-díjas énekesnő; Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész; Gyémánt Bálint Fonogram-díjas gitárművész; Sárközy Lajos Junior Prima Díjas prímás és zenekara; Devich Gergely Junior Prima Díjas gordonkaművész, valamint Pálfalvi Tamás Junior Prima Díjas trombitaművész.

A művészek munkáját Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész fogta össze, aki szintén fellépett a koncerten, s aki a Magyar Konyha magazin szeptemberi számában azt is elárulja, hogy a zene mellett mi a másik nagy szenvedélye.

Az MVM negyedik alkalommal szervezte meg ezt a nagyszabású zenei ünnepet, és a támogatói jegyekből befolyt összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel. Az érdeklődők a koncert honlapján voksolhattak, hogy melyik szervezet kapja meg az adományt. A befolyt csaknem 3 millió forintos összeg a több ezer szavazat alapján a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium közösségéhez kerül, amiből ők minden valószínűség szerint eszközöket vásárolnak majd.

Az MVM Zenergia már hagyományosnak nevezhető szabadtéri koncertje megtestesíti mindazon alapértékeket, amelyek az MVM Csoport társadalmi tevékenységét jellemzik: a fiatal tehetségek, a hátrányos helyzetűek és a kultúra támogatását, valamint az innovációt és az értékteremtést.

További részletek: www.mvmzenergia.hu

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.