GasztroHírek  » 

Kivásárolták a szexuális zaklató séfet a saját éttermeiből

Kivásárolták a szexuális zaklató séfet a saját éttermeiből

2019.03.08.  | Orbán Szilvia

A zaklatással megvádolt sztárséf, Mario Batali ezentúl nem részesül éttermei profitjából.

A hírhedt amerikai szakáccsal 20 éves partneri kapcsolatban álló, ugyancsak neves séf, Lidia Bastianich családja a héten közölte a hírt, hogy Batali részesedését kivásárolták közösen működtetett éttermeikből, írja a HuffPost.

Csaknem másfél évvel azután, hogy a tévés séf és étteremtulajdonos Mario Batalit először vádolták meg zaklatással, úgy tűnik, végleg lezárult egy korszak: a New York Times szerdán arról írt,  hogy Batali többé nem részesül éttermei bevételeiből, ami annak következménye, hogy ő és a Bastianich-család felszámolta az őket eddig összekötő üzleti kötelékeket.

„Mario Batali a jövőben semmilyen formában nem részesül az éttermek profitjából” – áll Lidia Bastianich lányának a Times-hoz eljuttatott közleményében. Batali fő üzleti partnere Lidia fia, Joe volt.

„Megállapodtunk Joe-val, és ez alapján többé nincs érdekeltségem azokban az éttermekben, amelyeket korábban együtt építettünk fel. A jövőre nézve minden jót kívánok neki” – fogalmazott Batali egy válaszközleményben.

Előzmények

2017 decemberében – a Me Too mozgalom kirobbanása után csupán néhány héttel – óriási port kavart a hír, hogy több nő is szexuális zaklatással vádolja az egyik legismertebb amerikai szakács celebritást és többszörös bestseller szakácskönyvszerzőt, Mario Batalit.

A vádak hatására Batali visszalépett éttermeinek mindennapos irányításától, az ABC tévétársaság pedig kirúgta őt sikeres, The Chew című showjából.

2018 májusában a New York-i rendőrség nyomozást indított a séf ellen; ekkorra a vád további két nőt talált, akik bedrogozással és erőszakkal is megvádolták Batalit. Idén januárban jött a hír, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást, és ejtette a vádat, így a tévés szakácsnak végül nem kell bíróság elé állnia. (A rendőrség három konkrét esetben vizsgálódott, ezek közül kettő időközben elévült, egy esetben pedig nem voltak egyértelműek a bizonyítékok.)

A kezdeti vádakra a séf egy hírhedt bocsánatkéréssel válaszolt, amelynek végére kedvenc fahéjas tekercs receptjét biggyesztette.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.