GasztroHírek  » 

Bazsalikomos málna lett a 2018-as év fagylaltja

Bazsalikomos málna lett a 2018-as év fagylaltja

2018.05.15.  | MKO, Kép: Bringatanya Facebook

Bazsalikomos málna lett az év fagylaltja: készítője a világbajnokságon is sikerrel szerepelt gyenesdiási Somogyi Renáta, a Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyét ma, május 15-én Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. Negyven cukrász hetvenkét fagylaltja közül választották ki a nyerteseket. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának: négy kategóriában tizennégy fős szakmai- és öt fős közönségzsűri pontozta.

1. kategória (cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye)

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Bazsalikomos málna – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely - Gyenesdiás)

• Ezüstérem:

Maracuja mandularopogóssal – Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda – Székesfehérvár)

• Bronzérem:

Ribizlis-málnás csokisorbet – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

2.  kategória (cukrászdák, fagylaltozók versenye)

Ebben a kategóriában is ajánlott használni a hagyományos alapanyagokat – úgymint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás, de fagylalt bázisok használata is engedélyezett. Gyári öntetek, variegátók, díszítések használhatók, de a hagyományos technológiai sorrendet betartva kell elkészíteni a fagylaltokat.

• Arany:

Kesudió datolyalekvárral – Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő)

• Ezüst:

Sós vanília ropogós tökmag pralinével – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó – Budapest)

• Bronz:

Rebarbarás-epres philadelphia – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely - Gyenesdiás)

C. kategória (alapanyaggyártók, forgalmazók versenye)

• Arany:

Homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral – Andok Tamás (Aromitalia – NECTAR Kft. – Budaörs)

• Ezüst:

Málnás-csokoládés muffin – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft. – Budapest)

• Bronz:

Gyömbéres citromos keksz – Mec3 Hungaria Kft. - Budapest

M. kategória (hozzáadott cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét nem tartalmazó fagylalt kategória)

A cukrászdák és fagylaltozók, valamint az alapanyag gyártók és forgalmazók közös versenyben indulnak. Ezek a fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol).

• Arany:

Narancsos mandula – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft. – Budapest)

• Ezüst:

Feketeribizlis forraltbor – Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő)

• Bronz:

Málna – Rétfalvi Attila (König-Units Kft. – Budapest)

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

• Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely - Gyenesdiás)

Közönségdíjas:

• Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

„I Love SZEGED” díjas fagylalt:

• Gesztenye vörösboros áfonyával – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely - Gyenesdiás)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.