GasztroHírek  » 

Bécsben terjeszkedne a Lipóti Pékség

Bécsben terjeszkedne a Lipóti Pékség

2019.03.05.  | MKO, kép: Szuperfarm.hu

Az országosan ismert Lipóti külföldön terjeszkedne. Magyar dolgozókkal az osztrák piacot is bevehetőnek tartják.

A mára franchise rendszerben üzemelő, Tóth Péter által vezetett birodalom a szlovákiai boltok után még tovább menne. A Szuperfarm cikke szerint a Lipóti „mára 68 alvállalkozóval, összesen 220 üzlettel a társaság szinte minden magyar városban megtalálható. Országos lefedettséggel naponta 150 ezer embert szolgálnak ki. A legújabb elképzeléseire vonatkozó kérdésre Tóth Péter aláhúzta, hogy az igazi nagy tervek csak most kezdődnek. A következő pár évben ugyanis becslése alapján akár 1000-1500 településen is jelen lehet a Lipóti Pékség.”

Hatvanban induló nagyberuházás kapcsán elhangzott, hogy „már a nyugat-európai pékségekkel is felvehetik a versenyt minőségben és hatékonyságban.” Tóth szerint,ha a Lipóti kimerítette magyarországi lehetőségeit, reális terv, hogy Bécsben is nyissanak három mintaboltot.

„Magyar dolgozókkal, magyar szemlélettel úgy gondolom, hogy Bécsben is versenyképesek leszünk”

- nyilatkozta. Véleménye szerint az ottani vásárlói szokások ugyan eltérnek az itthonitól, de a cég már birtokosa a szakmai tapasztalatoknak, hogy ezt leküzdje.

Tóth Péter a Szuperfarmnak kiemelte az sütőipar fejlődési lehetőségeit, azt, hogy a „távoli jövőben digitalizálva, szinte emberi munkaerő nélkül gyárthatnak jóval hatékonyabban kiemelkedő minőségű termékeket. (...) Jelenleg persze egy frissen alapított kicsi, például kézműves pékség is sikeres lehet”, de szerinte nagyban már csak hatékony szervezéssel és minőségi termékpalettával érdemes dolgozni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.