GasztroHírek  » 

Betonkemény kávé minden reggel? Akarjuk!

Betonkemény kávé minden reggel? Akarjuk!

2017.10.05.

Van, aki reggelente gyorsan felhörpinti, van, aki csaknem művészi szintre emeli a fogyasztását. Az utóbbiaknak, illetve azoknak, akiknek a nedű mellett az esztétikum is döntő fontosságú, mutatunk egy meghökkentő, egyben gyönyörű espresso gépet.

A kávézás reggeleink rituáléja, amelynek világi megtestesülése maga az italt főző szerkezet. De ki mondta, hogy a kávégépeknek egyformáknak kell lenniük? A Montaag tervezőcsapata is így gondolta, amikor megalkotta új espresso gépét, az AnZát – betonból. Négy hosszú, a prototípusok tesztelésével és tökéletesítéssel töltött év után a kész gép olyan high-tech funkciókkal is büszkélkedik, mint a távolról vezérelhető kávéfőzés – kell ennél jobb ösztönzés reggelente, ha nehéz kikecmeregni az ágyból?

„Az újító gondolkodás meglepően kevéssé van jelen a kávégépek világában, főleg a haladó szellemiségű enteriőr dizájn tekintetében, pedig ezek a gépek a konyha, így az ingatlan szerves részei”

– fogalmazott Per Ivar Selvaag, a cég vezére.


A Montaag egy norvég-amerikai multidiszciplináris dizájnstúdió, fáradozásaik központjában szokatlan dizájnproblémák megoldása áll. Ennek kitűnő példája az AnZa két modellje, amelyben egy mindennapi használati tárgyat, az espresso gépet és hétköznapi építőanyagokat - betont, üveget, fémeket, Coriant és fát – ötvöztek. A csapatnak sikerült egy igazán formabontó tárgyat alkotnia, amely önmagában is komoly esztétikai élményt nyújt.


Akiknek a beton AnZa túl rusztikus, egy másfajta, minimalista irányt követve választhatja a hófehér, élesebb vonalú Corian modellt is. A termék Kickstarter kampánya a napokban sikerrel zárult, azonban az IndieGoGo kampányában az AnZa gyártás előtti, kedvezményes áron, 799 dollárért elérhető.

Tudta?

A Corian alumínium-trihidrát, színezékek és akril gyanta (PMMA) elegye, amely tökéletesen alkalmas különleges tervezői igények kiszolgálására is. Jellemzői: rendkívül tartós és sokoldalú, ellenálló (akár a savaknak is), egyszerűen javítható, nem porózus szerkezete miatt higiénikus, és a keményfákhoz hasonlóan, könnyen alakítható.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.