GasztroHírek  » 

Bezár a világ legjobb bárja

Bezár a világ legjobb bárja

2018.10.19.  | Orbán Szilvia

Még meglepőbb, hogy a bezárás híre és a rangos díj elnyerése között mindössze két nap telt el.

Október 3-án új királyt koronáztak a világ bárjai: a londoni Dandelyan tavalyi második helyezése után 2018-ban elnyerte a világ legjobbjának ítélt elismerést, és a World’s 50 Best Bar tekintélyes listájának élére került.

Aki azonban még sosem járt ott, és kíváncsi arra, hogy a Dandelyan vajon mitől annyira lenyűgöző, jó, ha nem sokat hezitál, és nyomban nekilát az utazás tervezéséhez. A nagyra tartott koktélbár ugyanis a díj bejelentése előtt mindössze két nappal bejelentette, hogy hamarosan végleg bezárja a kapuit, írja a FoodAndWine.

A hír sokkolóan hatott, hiszen a Mondrian London hotelben található Dandelyanben folyó innovatív munkát mind a szakma, mind a laikus közönség nagyra értékeli már a 2014-es kezdetektől. A bárt a korábbi projektjeiben is rendkívül sikeres, díjnyertes Ryan Chetiyawardana indította, és a hely 2015-ben felkerült a világ legjobb 50 bárját felsoroló listára (épp az 50. pozíciót sikerült megcsípnie), 2016-ban már a 3., tavaly pedig az említett 2. helyen végzett.Chetiyawardana – vagy ahogyan talán még többen ismerik, Mr. Lyan – a közösségi oldalán adott magyarázatot:  úgy érezte, hogy a bár 4. születésnapját épp úgy kell megünnepelni, hogy továbblép.

Az lett volna tiszteletlenség a csodálatos emberek, illetve afelé, amit közösen létrehoztunk, ha folytatjuk, amikor azt gondoljuk, hogy a háttér és a párbeszéd mára teljesen megváltozott”

– fogalmazott.

Annyi minden jár a fejünkben, annyi a kihívás, a megvitatni- és alkotnivaló az ágazatban, hogy… így a legjobb: felégetni mindent, és újrakezdeni; újra felemelkedni fényesen, ragyogóan, és jobban illeszkedve ahhoz, ami jelenleg körülvesz mindannyiunkat.”

Amikor Chetiyawardana megtudta, hogy a Dandelyan még utoljára mekkora elismerésben részesült, teljesen megdöbbentette, de az elhatározásától ez a díj sem tántorította el. „Bizonyos értelemben így klappol minden” – nyilatkozta a CNN-nek.

Nagyon keményen, óriási szenvedéllyel dolgoztunk, most pedig a szakma csúcsára értünk.”Azt pontosan nem tudni, mikor nyit ki utoljára a díjnyertes bár – egyes hírek szerint év végéig még látogatható.

Azok pedig, akik nem rohannának, mégis innának egy igazán jót egy igazán menő helyen, szemezgessenek az idei listáról, amelynek első 20 helyezettjét alább is felsoroltuk:

1. DANDELYAN (London)
2. AMERICAN BAR (London)
3. MANHATTAN (Szingapúr)
4. THE NOMAD (New York)
5. CONNAUGHT BAR (London)
6. BAR TERMINI (London)
7. THE CLUMSIES (Athén)
8. ATLAS (Szingapúr)
9. DANTE (New York)
10. THE OLD MAN (Hong Kong)
11. LICORERIA LIMANTOUR (Mexikóváros)
12. BAR HIGH FIVE (Tokió)
13. NATIVE (Szingapúr)
14. FLORERIA ATLANTICO (Buenos Aires)
15. ATTABOY (New York)
16. THE DEAD RABBIT (New York)
17. ORIOLE (London)
18. COUPETTE (London)
19. HIMKOK (Oslo)
20. SPEAK LOW (Sanghaj)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.