GasztroHírek  » 

Bezdáni paprika és somlói a magyar standon

Bezdáni paprika és somlói a magyar standon

2018.06.12.  | Nábelek Zsófia

Június 10-12 között a Bocuse d’Or európai válogatója, és az azt megelőző cukrászverseny, a Coupe du Monde de la Patisserie ideje alatt a VIP szekcióban magyar különlegességeket is kóstolhatnak a látogatók.

A legjobb magyar alapanyagok és termékek kerültek a #helloHungary standjára, ahol sajtok, felvágottak, kiváló pezsgők és borok közül lehet válogatni. Találunk a pulton Vászolyi sajtokat, Molnár János kecskesajtját, amelyek a legjobb magyar éttermek étlapjain is szerepelnek, de ott van a díjnyertes bezdáni paprika is a Kiss családtól.

Bemutatják Baumgartnerék mangalica termékeit, sonkát, terrine-t, porchettát, a Keleméri Farm bárányaiból készült paté-t.

A standnál az egy négyzetméterre jutó Michelin-csillagok száma meglehetősen magas volt:

Találunk még füstölt tokhalat kaviárjával, zserbót, flódnit, és persze somlóit.

Mádi és somlói borok, Kreinbacher és Törley pezsgők, valamint pálinkák is kerülnek a pohárba, tehát tényleg a magyar ízek legjobbjai vonulnak fel. Délelőtt a teljes committee-csapat és a Bocuse d’Or elnöke, Jerome Bocuse is megnézte a standot, szemmel láthatóan élvezve a magyar termékeket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.