GasztroHírek  » 

Biodinamikus űrbázis Szentbékállán

Biodinamikus űrbázis Szentbékállán

2019.07.10.  | MKO

Ha valakiben van elég kurázsi, veszi a bátorságot és eltávolodik a Balaton északi partjának 5 kilométeres közvetlen vonzás körzetétől, könnyen érhetik még kellemes meglepetések. Megéri hátra hagyni a vízpartot és rácsodálkozni a gádoros parasztházak, árnyékot adó diófák, hosszú udvarok és kőből rakott pajták jellegzetes Balaton felvidéki hangulatára.

Ha valakiben van elég kurázsi, veszi a bátorságot és eltávolodik a Balaton északi partjának 5 kilométeres közvetlen vonzás körzetétől, könnyen érhetik még kellemes meglepetések. Megéri hátra hagyni a vízpartot és rácsodálkozni a gádoros parasztházak, árnyékot adó diófák, hosszú udvarok és kőből rakott pajták jellegzetes Balaton felvidéki hangulatára. A szentbékkállai templom lábánál fekvő Pegazus olyan hely, ami ezeket a tulajdonságokat koncentráltan tartalmazza. Hatalmas fák, futó növényekkel benőtt kőfalak és egy 200 éves épület a falu legmagasabb pontján. 

Nem meglepő, hogy a MITISZOL? csapata erre a helyszínre álmodta meg első balatoni rendezvényét. A csak természetes, natúr, organikus és biodinamikus borokkal dolgozó cég az első volt, aki feltette a kérdést Magyarországon: Tudod, hogy mit iszol? 

“Organikusan vagy biodinamikusan:

felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt egészséges, tiszta szőlő, minimális beavatkozás a pincében.

A borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve, így fejezi ki a termőhely, talaj, klimatikai adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét.”

Mi az a terroir?

Francia eredetű szó, amely a helyi éghajlat, a geológiai tényezők, a talaj és a talajművelés tényezőinek összességét takarja. Hozzáadhatjuk ezen alaptényezőkhöz a fekvést, a tengerszint feletti magasságot és nem utolsó sorban az embert, aki világra segíti a bort, mögötte pedig felsorakozik a tájegység történelme, kultúrája, hagyományai. A koncepció lényege, hogy egy adott terroir bora egyedi és megismételhetetlen, még akkor is, ha a szőlőfajtát, termesztési és borkészítési technológiákat másutt pontosan le is másolják.    

Az együttműködés eredménye egy kísérletező, merész és tudatos buli, ahol kötetlenül, lazán kóstolhatunk és ismerkedhetünk természetes/natúr borokkal és borászokkal az ország és Európa számos pontjáról ráadásul

mindezt a Balaton egyik legkülönlegesebb, eldugott helyszínén tehetjük. 

A természetes borok mellé, helyi alapanyagokból, a Balaton felvidéki életérzésre minden ízében rímelő ételekkel készül a házigazda. A tisztes mennyiségű funky, soul, afrobeat és elektronikus zenei ellátásról pedig a Moonbase Patel Disco párosa gondoskodik, akik egy diszkó zenével és pszichedelikus kutatással foglalkozó, szigorúan bizalmas űrmisszió hátrahagyott legénysége. Egyben az első földönkívüli tánc klub megalapítói. 
Jegyek itt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.