GasztroHírek  » 

Bocuse: bevásárolt a magyar csapat

Bocuse: bevásárolt a magyar csapat

2019.01.28.  | MKO

Hétfő délután a Bocuse d'Or döntős országai összegyűltek a SIRHA területén berendezett piacon, hogy összegyűjtsék a versenyzésükhöz szükséges alapanyagokat.

A Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetés alapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. Ahogyan a magyar csapat séfje fogalmazott:

"idén a chartreuse volt a meglepetés".

Pohner Ádámtól a helyszínen megtudtuk, hogy jól sikerült a piacozás: ugyan trükkös volt, de mindent megvettek.

A csapatoknak ugyanis két ételt kell elkészíteniük: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

Pohner Ádám és Csillag Richárd holnap reggel, 8:10-kor kezd. Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként. Ádámék abszolút kiegyensúlyozottan várják a holnapi napot.

Magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésre koncentrálnak.

Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapataá is.

A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogy hogyan alakul a kóstoló zsűrizés. Ennek megfelelően Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd részt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.