A Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetés alapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. Ahogyan a magyar csapat séfje fogalmazott:
"idén a chartreuse volt a meglepetés".
Pohner Ádámtól a helyszínen megtudtuk, hogy jól sikerült a piacozás: ugyan trükkös volt, de mindent megvettek.
A csapatoknak ugyanis két ételt kell elkészíteniük: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.
Pohner Ádám és Csillag Richárd holnap reggel, 8:10-kor kezd. Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként. Ádámék abszolút kiegyensúlyozottan várják a holnapi napot.
Magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésre koncentrálnak.
Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapataá is.
A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogy hogyan alakul a kóstoló zsűrizés. Ennek megfelelően Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd részt.