GasztroHírek  » 

Bocuse d'Or: már tudjuk, mi a titkos alapanyag!

Bocuse d'Or: már tudjuk, mi a titkos alapanyag!

2018.06.10.  | Nábelek Zsófia

A Bocuse d’Or Europe 2018 vegetáriánus tányérjának meglepetés alapanyaga a spagetti, amelyet ma, a verseny kezdete előtti napon hirdettek ki a torinói versenyhelyszínen, az Oval Lingotto kiállító központban.

Ahhoz, hogy a Bocuse d’Or évről évre kihívást jelentsen a versenyzőknek, minden alkalommal változtatnak a versenyszabályzaton. Nincs ez másképp az idei európai válogatón sem, ahol a vegetáriánus tányér kötelező elemei:

1. Blue Mountain Pasture Castelmagno DOP sajt

2. Tojás

3. Spaghetti numero 3. (A hármas szám a vastagságot jelöli.)

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A Castelmagno egy hosszú érlelésű sajt a Fassone marha tejéből, az érlelés első fázisában kifejezetten omlós, majd egyre sűrűsödő, enyhén sós sajt.

A Fassone egy Piemontban őshonos fajta, magas minőségű, alacsony zsírtartalmú hússal.

Mivel ez egy hegyi, jól alkalmazkodó, nagy teherbírású fajta, így az izomzata is nagyobb az átlagosnál, mégsem száraz. A Fassone teje is kiváló, amelyből a Castelmagno mellett a Bra, a Raschera és a Tome sajtot is készítik.

A versenyzőknek tehát kötelező felhasználniuk ezeket az alapanyagokat, amelyekkel már hónapok óta gyakorolnak, hogy felkészüljenek a holnap kezdődő döntőre. A szabályzat szerint viszont egy titkos alapanyagot is fel kell használniuk, amelyet csak a verseny előtti napon hirdetnek ki, ezzel is tesztelve a csapatok tudását.

Amint azt a helyszínen a kihirdetés után megtudtuk: a magyar csapat nagyon örül a spagettinek, a meglepetés-alapanyagnak!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.