GasztroHírek  » 

Bocuse: a magyar csapat a nyolcadik!

Bocuse: a magyar csapat a nyolcadik!

2018.06.12.  | Nábelek Zsófia, Grimm Balázs

Hamarosan végéhez ér a Bocuse d’Or 2018 szakácsverseny európai döntője Torinóban, ahol eldől, hogy a húsz versenyző csapat közül melyik tíz kerül be a 2019-es világdöntőbe. Kövessék élő közvetítésünket, izguljunk együtt Pohner Ádámékért!

19.25

Nagyok vagytok, fiúk!

Luca Várady (@lucavarady) által megosztott bejegyzés,

19.23

Pohner Ádám villáminterjút adott nekünk. Azt mondta, nem volt egyszerű a felkészüléssel eltöltött négy hónap, de mindent beleadtak, és a lényeg az, hogy kijutottak. Még annyit tett hozzá, hogy most nagyon szomjasak.

19.12

Volt egy kis kavarodás, előbb azt mondták be, hogy hetedikek vagyunk, végül kiderült, hogy a nyolcadik hely a miénk. Nem baj, így is bent vagyunk a világdöntőben!

19.00

Az előbb elfelejtettem írni, hogy mi is nagyon boldogok vagyunk. A nyolcadik hely azt jelenti, hogy a magyar csapat bekerült a jövőre rendezendő

világdöntőbe!

18.56

A fiúk nagyon-nagyon boldogok. A lista:

4. Finnország

5. Franciaország

6 Belgium

7 Svájc

8 Magyarország

9 Izland

10 Nagy-Britannia

18.53

Nyolcadikok lettünk!

18.48

Most kicsit várni kell, az első tíz helyezett listáját hamarosan közzéteszik. A norvég csapat:

18.45

És az első: Norvégia.

18.42

Második (ezt Széll Tamás jelentette be): Svédország.

18.40

Harmadik: Dánia.

18.38

A legjobb hústál: Finnország.

18.36

A legjobb zöldségtányér: Franciaország.

18.32

A 18.32 arra vonatkozik, hogy most kezdik el kihirdetni a legjobb commis díját. Az olasz nyert.

18.27

A szervezők megemlékeznek Paul Bocuse-ról, a verseny atyjáról, de én inkább a magyar csapatról teszek ki még egy képet.

18.24

Bevonultak a csapatok.

18.21

Ezeket a szobrokat ma kiosztják valakiknek.

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

18.17

Most mutatják be a zsűri tagjait, köztük egy "Tomas Zell" nevű embert, de mi tudjuk, hogy ő Széll Tamás.

18.05

Óriási a hangzavar, a lelátó megtelt.

18.00

Mindjárt kezdődik!

17.55

A magyar csapatot Pohner Ádám versenyző, Csillag Richárd commis, Vomberg Frigyes coach és Hamvas Zoltán, a csapat elnöke alkotja, ők tegnap negyedikként rajtoltak el. Az eddigi visszajelzéseik alapján minden simán ment a verseny alatt, nem úgy, mint a mellettük dolgozó németeknél, ahol az elromlott sütő miatt vesztettek értékes perceket.

17.42

Pohner Ádám tegnap, főzés közben.

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

17.33

A mai csapatok titkos hozzávalója, amit ezúttal is úgy sorsoltak ki, a spagetti volt, de ma nem 3-as vastagságú, mint tegnap, hanem 7-es.

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

17.24

A menetrend a következő lesz: először kiosztják a legjobb hústál, a legjobb zöldséges tányér és a legjobb commis-nak járó különdíjakat. Az utóbbi évek tapasztalatai szerint, akik ilyen díjat kapnak, azok a csapatok nem jutnak fel a dobogóra, de ki tudja, a Bocuse d’Or szeret meglepetéseket okozni.

17.20

Csak emlékeztetőül, így festett tegnap Pohner Ádámék egyik műalkotása:

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

17.17

Így főznek a dánok:

Francis Cardenau (@franciscardenau) által megosztott bejegyzés,

17.12

Meg kell hagyni, a norvég tál-hús sem kutya! Azt mindenképpen el kell ismerni, hogy letisztult.

17.05

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az európai válogató egy elő-világbajnokság, hagyományosan az európai csapatok szerepelnek a legjobban a világversenyen is az Egyesült Államok versenyzői mellett. Tekinthetjük az európai döntőt a lyoni előszobájának, aki itt dobogóra kerül, az jó eséllyel kerül az élmezőnybe a jövő évi világversenyen is. A 2016-os, Budapesten rendezett európai válogatót Széll Tamás nyerte, a második helyen a norvég Christopher Davidsen végzett, a harmadik a svéd Alexander Sjorgen lett. A norvég csapat Lyonban ezüstérmet szerzett, mögöttük pedig Izland lett bronzérmes, Széll Tamásék pedig a negyedik helyen végeztek.

16.55

A helyszínen tartózkodó magyar újságírók és fotósok az első tízbe, sőt az első ötbe várják Ádámékat. Egy konkrét tipp Torinóból a befutók sorrendjére: Norvégia, Dánia, Izland, Magyarország.

16.40

Az olasz zöldséges tányér. Messze áll tőlünk, hogy tippelgessünk, de hogy is fogalmazzunk finoman: nem az igazi. Aztán persze majd meglátjuk, mit szól a zsűri.

16.37

A dánok zöldségei:

16:35

A mai versenynapon is születtek gyönyörű tányérok és tálak, mutatunk néhányat a szebbek közül, nem időrendi sorrendben Elsőnek itt a norvégok tányérja:

16.30

Ha azt mondják, még néhányat kell aludni, ugyanaz volna, mint amit most érzünk: csak pár óra, de örökkévalóságnak érezzük, amíg kiderül, hogy ki a győztes. Van kiért izgulnunk, hiszen Pohner Ádám és csapata is a finalisták között van. Ők tegnap főztek, de persze ma is itt vannak, Ádám adott is egy röpke interjút:

METRO Magyarország (@metro_hu) által megosztott bejegyzés,

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.