GasztroHírek  » 

Bon Jovi beszállt a borbizniszbe

Bon Jovi beszállt a borbizniszbe

2018.04.13.  | Orbán Szilvia

A nyolcvanas-kilencvenes évek legendás rockcsapatának frontembere, Jon Bon Jovi a rozé mellett tette le a voksát, új bora a nyarat idézi.

A dallamos rockzene kedvelőinek egyik örök kedvence még ma is a Bon Jovi, amely számos világslágerrel gazdagította a műfaj örökségét. Ha a Bon Jovi-dalokat italként kellene elképzelnünk, valószínűleg egy üveg sör vagy egy pohár whiskey jutna először eszünkbe. Valami rockos és amerikai – legtöbbünk nem asszociálna egy könnyű francia rozéra.

Bed of rosés

Pedig ez a helyzet: a frontember és együttes-alapító Jon Bon Jovi fiával, Jesse-vel beszállt a borbizniszbe, rozéjuk pedig a Diving into Hampton Water nevet kapta.

Kissé kiforgatva a banda egyik egykori nagy slágerének címét (Bed of roses), mondhatjuk, hogy Bon Jovit mostanában már a rózsák helyett a rozék érdeklik. A bor

neve pedig egyértelműen utal arra, hogy az énekes milyen alkalomra ajánlja italát:

megalkotóik szerint a rozé a nyarat, a vízparti piknikeket és kellemes szabadtéri vacsorákat idézi.

Francia nagyágyúval fogott össze

Bon Jovi korántsem az első sztár, aki fantáziát lát a borokban: korábban például a szintén zenész Sting és Dave Matthews, illetve Drew Barrymore színésznő is beszállt az üzletbe, azonban Bon Jovi bora komoly pedigrét tudhat magáénak. Az énekes egy igazi szakértővel állt össze, Gérard Bertranddal. A francia borász tízéves korától tanulta apja mellett a szakma fogásait, majd annak halála után át is vette a családi birtokot. Mára már Bertrand Franciaország legnagyobb borrégiójának (Languedoc) egyik legnagyobb magántermelője, és a biodinamikus borgazdálkodás egyik úttörője.

A két partner nem csak a bor iránti szenvedélyben találta meg a közös hangot: Bertrand maga is óriási zenerajongó, 2004 óta például birtokán rendezik a Jazz a l’Hospitalet – nemzetközi és hazai művészeket egyaránt felvonultató – zenei fesztivált.

A rozé borokkal leginkább talán a provence-i régiót kapcsoljuk össze, azonban Languedoc, egy másik partközeli régió is nagy múlttal rendelkezik ebben a témában. Bon Jovi bora, a Diving into Hampton Water képviseli mindazt, ami a régió rozéit jellemzi:

friss és szinte itatja magát egy fényes nyári napon, akár a tenger vagy a medence partján,

írja a TastingTable. Hozzá pedig mindenképp valami könnyű, nyári fogás, saláta vagy tengeri herkentyűkből összeállított menü illik.

A Diving into Hampton Watert február 23-tól lehet megvásárolni – egyelőre az Egyesült Államok 17 államában, 25 dolláros (nagyjából 6400 forintos) áron. Jon Bon Jovit egyébként nagy megtiszteltetés érte: áprilistól a Rock and Roll Hall of Fame tagja lesz.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.