GasztroHírek  » 

Bon Jovi bora lett 2018 legjobb rozéja

Bon Jovi bora lett 2018 legjobb rozéja

2018.12.06.  | Orbán Szilvia

Idén került csak forgalomba, mégis hatalmas megtiszteltetésben részesült a rocker bora: a Wine Spectator 100-as listáján a legjobb rozénak bizonyult.

Mint ahogy arról tavasszal mi is beszámoltunk, Jon Bon Jovi és fia, Jesse beszállt a borbizniszbe, amely utólag meglehetősen jó húzásnak bizonyult: a Diving into Hampton Water 2017-es évjárata a Wine Spectator rangos listájának 83. helyén végzett; a Grenache, Cinsault és Mourvédre házasításából született bor a listán 90 pontot kapott, írta meg a The Drinks Business.

Az eredmény már önmagában is nagyszerű, azonban a top 100-ba mindössze két rozénak sikerült beverekednie magát, ebből a kettőből pedig a zenész bora került jobb pozícióba – tehát Bon Jovié a dicsőség, csapata készítette a 2018-as év legjobb rozéját.

Hihetetlen megtiszteltetés a listán szerepelni, ráadásul legjobb rozéként. Ez mindannyiunk kemény munkájának elismerése. Nem is lehetnék büszkébb”

– fogalmazott az énekes.

Bon Jovi borának neve azokat a lusta nyári napokat idézi, amelyeket a rocker és családja – a főként jómódú New York-iak körében népszerű – Long Island keleti tengerpartján töltött. A fáma szerint a rockzenész egyszerűen csak „rózsaszín lének” akarta keresztelni az italát, fia vette rá arra, hogy a bort nevezzék inkább Hampton Waternek.

Az énekes eltökélte, hogy olyan bort alkot, amely leginkább felidézi benne azt az ellazult életstílust, amelyet régi nyaralásai jelentettek. Hogy rátaláljon a tökéletes, elképzelt hangulatra, a világ minden tájáról kóstolt borokat, így jutott el végül Dél-Franciaországba, ahol végre megtalálta azt, amit keresett. Egy közös barát ugyanis összehozta őt egy igazi francia nagyágyúval, Gérard Bertrand borásszal. A zenész rögtön tudta, hogy nem kell tovább kutatnia.

Amikor meglátogattam Gérardot, rájöttem, hogy létezik Franciaországban egy egész partszakasz, amely a föld legnagyobb titkainak egyikét rejti”

– mesélte Bon Jovi.

Azon már meg sem lepődtem, hogy mi ketten mennyire közös értékeket vallunk: szeretjük a családunkat, a finom ételeket, a barátainkat, a nagyszerű borokat és persze a jó zenét”

– áradozott.

A bor készítése pedig éppolyan kreatív folyamat volt, mint egy dal megkomponálása. Gérard úgy használja a tudását és tehetségét, ahogyan egy zseniális zenész.”

A bor megalkotásakor mindenre nagyon figyeltek:

Rendkívül fontos volt, hogy megtaláljuk a tökéletes, halványrózsaszín árnyalatot. Rengeteg időt áldoztunk erre. Alacsony hozamú hegyek szőlőjét használtuk, hogy fokozzuk a komplexitást. Az egyensúly az egyik legfontosabb tényező, ezért azon is sokat dolgoztunk, hogy egyaránt megmaradjon a bor hosszú lecsengése, illetve frissessége is”

– avatott be a részletekbe a borász.

A 15 országban értékesített rozé piacra kerülését idén óriási érdeklődés övezte. Gyakorlatilag rögtön, már tavasszal elkelt az összes 2017-es palack, ezért Bertrand 2018-ban már azon dolgozik, hogy még több bor kerülhessen üvegekbe.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.