Boremberek

Koch Csaba

A síkság csúcsai

Útjavítások között kanyargunk Bajától Borota felé, de legalább bámészkodhatunk. A vastag bácskai föld hirtelen tavaszodik, éled, traktorok tűnnek fel és el a látóhatáron. Ahogy Koch...

Majthényi Présház és Borozó

Varázshegy a Balatonon

A Majthényi Présház és Borozó teraszáról nyílik a balatonlellei Kishegy legszebb panorámája: a környék a gondos borászok és vendéglősök keze nyomán Provence szépségével vetekszik.

Bujdosó Ferenc

Borkóstoló a tó közepén

A Bujdosó család élete a szőlő körül forog, hiszen mindannyian értenek hozzá. Amíg a nagypapa által kifogott halat sütik, megvitatják, melyik dűlőbe mit érdemes ültetni. Közben fürkészik az eget, alkalmas-e az idő arra, hogy felvonják a vitorlát és vízre szálljanak. Hiába, dél-balatoniak.

Bakó Ambrus

Villa Sandahl

Bakó Ambrus nem tudta pontosan mi és miért, csak azt, hogy mágnesként vonzza valami a Badacsonyhoz. Azzal a hittel indult, ha természetes módon készíti a bort, ha túlzott mértékben nem avatkozik bele a folyamatokba, akkor jó bor születik. Ambrus számára a borászat az önkifejezés eszköze.

Günzer Tamás

Ördögárok szerelmese

Birtokának legjobb borát édesapjáról nevezte el, és a mai napig maga metszi az első ültetvényét. Erdőket irt, helyükre szőlőt telepít, és most már tudja azt is: lesz, aki a nyomába lép. Günzer Tamás villányi gazda a rajongásig szereti a bort, de az üzleti életben megmaradt realistának.

Szentesi József

Delejes a szőlő ereje

Szentesi József ötvenévesen döntött úgy, hogy borász lesz. Tizenöt évvel később pedig megkapta a Borászok borásza kitüntető címet. Nagy utat járt be, sajátos utat, és ma már ...

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. következő »