Boremberek

Bujdosó Ferenc

Borkóstoló a tó közepén

A Bujdosó család élete a szőlő körül forog, hiszen mindannyian értenek hozzá. Amíg a nagypapa által kifogott halat sütik, megvitatják, melyik dűlőbe mit érdemes ültetni. Közben fürkészik az eget, alkalmas-e az idő arra, hogy felvonják a vitorlát és vízre szálljanak. Hiába, dél-balatoniak.

Bakó Ambrus

Villa Sandahl

Bakó Ambrus nem tudta pontosan mi és miért, csak azt, hogy mágnesként vonzza valami a Badacsonyhoz. Azzal a hittel indult, ha természetes módon készíti a bort, ha túlzott mértékben nem avatkozik bele a folyamatokba, akkor jó bor születik. Ambrus számára a borászat az önkifejezés eszköze.

Günzer Tamás

Ördögárok szerelmese

Birtokának legjobb borát édesapjáról nevezte el, és a mai napig maga metszi az első ültetvényét. Erdőket irt, helyükre szőlőt telepít, és most már tudja azt is: lesz, aki a nyomába lép. Günzer Tamás villányi gazda a rajongásig szereti a bort, de az üzleti életben megmaradt realistának.

Szentesi József

Delejes a szőlő ereje

Szentesi József ötvenévesen döntött úgy, hogy borász lesz. Tizenöt évvel később pedig megkapta a Borászok borásza kitüntető címet. Nagy utat járt be, sajátos utat, és ma már ...

Györgykovács Imre

Egyhektárnyi boldogság

2012-ben nyerte el a Borászok Borásza díjat. Györgykovács Imre és felesége egyetlen hektáron művelik a szőlőt a Somló-hegy lábánál. Ma már sok kézműves bor kapható, de az ő boruk maguk a magyar borászok véleménye szerint is kiemelkedik.

Konyári János

Indián a balatoni szőlőtőkék között

A Konyári pincészet a Balaton egyik legszebb kilátásával dicsekedhet. A déli partról, a kis kápolna mellől jól látható a Balaton-felvidék, amelynek boraival már rég felvették a versenyt a Konyári család borai.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.