Borvidékek

Szilveszteri falatok

Apéritif, mondja a francia, antipasto, szól az olasz, pincho, tapa, mondják a spanyolok, finger-food, egyszerűsít az angol. A magyar nyelv sem szűkölködik a kis falatok megnevezésekor: katona...

Karácsonyi vacsora

A december 24-i étkezéshez mágikus szokások és hiedelmek társultak. A paraszti kultúrában szinte minden ételnek mágikus jelentése volt. A kötött rendben elfogyasztott ételsorhoz mai...

Mit süssünk karácsonyra?

Advent első napjával elkezdődik a reményteli várakozás, a lelki készülődés, Jézus születésének ünnepére, a Karácsonyra való felkészülés. Az adventi időszak a sütés-főzés...

Rajongott Tokaj

A tokaji az egyetlen magyar bor, amely a történelem folyamán beleszólt és a jövőben is beleszólhat a világ borképének formálásába. A tokaji borászok mellett pedig egyre több kézműves...

Szekszárd ízei, a legjobb helyek a szekszárdi borvidéken

Novemberi számunkban Szekszárd gasztronómiájával foglalkozunk. Felkerekedtünk, hogy megtaláljuk a szekszárdi borvidék éttermeit és találtunk egy különleges "Helyi boltot", ahol a...

Megízleltük Villányt

A villányi pincesor nemcsak a borról szól. Legendákról, stifolderről, borlekvárról, jófajta sokác harapnivalókról is. Bár a borok minősége és sokszínűsége még mindig megelőzi a...

  1. 1
  2. 2
  3. következő »