GasztroHírek  » 

Bourdain reméli, többet ad néhány receptnél

Bourdain reméli, többet ad néhány receptnél

2018.01.24.  | Orbán Szilvia

Anthony Bourdain a konyha és a tévé igazi veteránja, új videós minisorozata, a Perfect Dish kapcsán arról beszélt, hogy reményei szerint a műsorai kicsit a nézők gondolkodását is megváltoztatták.

A Perfect Dish egy nyolc epizódból álló sorozat, amely az Explore Parts Unknown online felületén látható. Az oldalt Bourdain híres, Emmy-győztes CNN-es műsora, a Parts Unknown ihlette, és magát „egy különleges, eredeti történeteket, saját videókat és prémium fotókat tartalmazó elragadó kalauznak” aposztrofálja. A cél, hogy a szakács műsorbeli úticéljait mélyebben is bemutassa a nézőknek.

Bourdain – aki egyre gyakrabban használja a rendelkezésére álló felületeket komolyabb gondolatai közlésére is – a széria kapcsán mesélt korábbi élményeiről, melyek közül kiemelte az Iránban tett látogatását.

„Mindenki kedves volt hozzánk… Nyisd meg kicsit te is az elméd, és tapasztald meg, amit én. Fogalmam sincs, ez változtat-e azon, ami a szívekben és a fejekben van, de azt remélem, hogy igen” – fogalmazott, áll az Eater tudósításában.

A tévés beszélt arról is, milyen beállítottsággal utazik egy számára idegen országba: mindig próbál nyitott lenni és tanulni az őt ért tapasztalatokból, legyen akárhol, akármilyen feszült politikai környezetben.

„Az ő hazájukban igyekszem – ésszerű keretek között – alázatos lenni. Szerencsés és hálás vagyok, mert az emberek kedvesek hozzám. Sok esetben tapasztaltam az emberek nagylelkűségét is, és éppen olyanok részéről, akiknek sokkal kevesebbjük volt, mint nekem.”

Az új minisorozatban egyébként  nem Bourdainé a főszerep. Ugyan minden részt ő vezet be, de az epizódot aztán egy-egy újságíró viszi tovább, aki különleges helyekre kalauzol, és olyan ételeket kóstol, amilyeneket addig még soha.

Az eseményt Bourdain a szexuális zaklatás áldozatai melletti védőbeszédre is kihasználta. Kifejtette: visszatekintve sajnálja, hogy korábban ő is hozzájárult az étteremiparban is tapasztalható helytelen berögződésekhez, és üdvözli, hogy a séfeket és étteremtulajdonosokat is elérő vádak arra ösztönzik a vendéglátóhelyeket, hogy munkatársaik számára biztonságosabb környezetet teremtsenek.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.