GasztroHírek  » 

Bourdainről anekdotázik Obama

Bourdainről anekdotázik Obama

2019.04.09.  | Orbán Szilvia

A csaknem egy éve elhunyt, karizmatikus séfre, Anthony Bourdainre emlékeznek barátai, kollégái és rajongói a CNN májusban megjelenő kiadványában.

A sajátos stílusú, díjnyertes séf, riporter és író Bourdain tavaly júniusi öngyilkossága nemcsak a szakmát, de a közvéleményt is felkavarta. A világszerte óriási népszerűségnek örvendő tévést halála után is nagy szeretet és elismerés övezi:

a közösségi médiában még mindig naponta jelennek meg a séf érdemeit méltató bejegyzések, Bourdain egykori munkahelyének (Les Halles étterem, New York) ablakait hónapok óta a rajongók fotói és virágai borítják,

de például egy egyetem is irodalmi és filmes kurzust indított, ahol a tévés munkásságára ható műveket elemzik. A séf sikeres, Parts Unknown című sorozatának otthont adó CNN tévécsatorna pedig a széria utolsó néhány részét kollégáinak és barátainak visszaemlékezéseivel adta le.

A hírek szerint a tévéadó most újabb megemlékezésre készül, ez alkalommal könyv formában, amelynek megjelenését tavasz végére tervezik. Úgy tudni, hogy

a kiadvány eredetileg Bourdain lányának készült,

azonban a séf hagyatékának kezelője hozzájárult a szélesebb körben való publikáláshoz.

A hivatalosan május 28-tól kapható, elsősorban ritka fotókat és rövid kommentárokat tartalmazó könyv már előrendelhető például az Amazon platformján keresztül. A leírás szerint a kiadvány lapjain olyan hírességek idézik fel személyes emlékeiket a séfről, mint az egykori amerikai elnök, Barack Obama, vagy Bourdain ősrégi barátja, Eric Ripert, de olvashatunk anekdotákat a filmes Ken Burns, a séf José Andrés, a zenész Questlove, vagy a feminista jogász Jill Filipovic tollából is.

„Ezek a visszaemlékezések kicsit képet adnak Tonyról; arról, hogy politikai és szociális elkötelezettsége milyen óriási hatással volt környezetére, hogy mennyire szeretett utazni és jókat enni, mennyire szeretett olvasni… Hogy mennyire együttérző, elfogulatlan, széles látókörű, nyitott ember volt” – olvasható az ismertetőben.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.