GasztroHírek  » 

Bowie-bár nyílik Londonban

Bowie-bár nyílik Londonban

2018.09.20.  | Orbán Szilvia

A Ziggy’s névre keresztelt kocsma – amelyet David Bowie 1972-es, ikonikus albuma ihletett – szeptember végén indul.

A vendéglátóhely a londoni Café Royal Hotelben nyitja meg kapuit. Az itallap összeállításakor a művész „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” című albumából inspirálódtak. Az italok nevei Bowie híres dalszövegeiből már ismerősek lesznek, így rendelhető majd például „Darkness and Disgrace” és „Animal Grace” nevű szomjoltó is,írja az Independent.

A zenészlegenda halála 2016-ban nemzeti gyászhullámot indított:

sok helyen tartottak Bowie-emlékpartikat a szeretett sztár tiszteletére. Brixtonban, David szülőhelyén emlékmű is áll, amelyet a halála óta rengetegen felkeresnek.

Bowie 1973. július 3-án híres-hírhedt nyugdíjbavonulási bulit tartott alteregójának, Ziggy Stardustnak a Café Royalban – ez adta az apropóját annak, hogy a hotel így tiszteleg az énekes és munkássága előtt. A ’73-as partin anno a legnagyobb sztárok vettek részt, többek között például Paul McCartney, Mick Jagger, Barbra Streisand és Lou Reed is.


David Bowie a Café Royal történetének egyik legfontosabb, kihagyhatatlan fejezetéhez tartozik, úgy éreztük, hogy mély tiszteletünket méltó módon kell kifejeznünk nagyrabecsült vendégünk felé”

– fogalmazott Fabio Spinetti, a hotel bárjainak vezetője.

Minden egyes italunk tisztelgés a legenda élete, excentrikus személyisége, illetve a zenére, sőt a hetvenes évek mindennapjaira gyakorolt hatása előtt.”

Az itallapon szereplő „Femme Fatale” egy hétköznapi martini – amiről úgy tudni, hogy Bowie egyik kedvence volt – illetve szaké és édes vermut keveréke lesz, míg a „Tiger on Vaseline” nevű ital a zenész népszerű dalának („Hang on to yourself”) egyik soráról kapta a nevét, és egyébként egy klasszikus Pińa Colada fehér csokihabbal felturbózott változata.

Úgy tudni, hogy a bár sok-sok híres, és néhány ezidáig csak ritkán látott fotóval is tiszteleg majd Bowie előtt.
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.