GasztroHírek  » 

Cipőt a cipőboltból – vagy a bisztróból

Cipőt a cipőboltból – vagy a bisztróból

2019.09.06.  | S.N.

Hogy kerül a csizma az asztalra, vagyis cipők és ruhák sora egy vendéglátóhelyre? A nemrégiben nyílt Kalitka Bistro & Shop kínálatában nagyon is jól megférnek egymás mellett az ételek és a dizájner termékek.

Volt egyszer egy fiatal lány, Kopócsy Anna, akinek a szenvedélye volt a főzés. Nyitott is egy kis kifőzdét az Izabella utcában Zeller néven, ami hamar közönségkedvenc lett a külföldiek körében is. „Tetszett nekik, hogy egy fiatal lány kissé megégett kötényben időnként kirohan a konyhából az asztalok közé” – meséli Anna. Volt, hogy elment az áram, és akkor a gyertyafény mellett az egyik szakácsnak elő kellett kapnia gitárját is, hogy valamivel szórakoztassák a vendégeket, de a sok munka, kitartás és szeretettel tálalt étel meghozta a gyümölcsét.

A Zeller kinőtte megát egy belvárosi étteremmé, ami ugyanúgy a közönség kedvence, és ahol Anna szintén az összeszokott csapatra és a vendéglátásban tapasztalt szüleire épít, mint korábban. A Zellerben kapható „napi mostoha” desszertet például Anna édesapjának jelenlegi párja készíti.

Azóta pedig megszületett a Zeller Bisztro kistestvére is:

a Kalitka a szomszédban, a Vadász utcában található, s a nagy kanapéval és a moziszéksorokkal annyira otthonos és barátságos,

hogy a Zeller személyzete is szívesen jár át ide szusszanni, kávézni egyet. A melegséget árasztó, téglaborítású falon kerékpár őrzi az emlékét annak, hogy itt korábban legendás biciklibolt működött (van, aki a mai napig keresi), de ha körülnézünk, láthatunk más érdekességeket is:

a falakon kortárs festmények, a polcokon dizájner cipők, ruhák és táskák, és minden sarokban kisebb vagy nagyobb kalitkák, amiket már a barátok hoztak ajándékba az új üzlet megnyitása alkalmából.

A friss bőr és fa illata keveredik a gőzölgő kávééval, miközben kiválaszthatjuk, hogy milyen ráérős reggelit szeretnénk. A Kalitka ugyanis főleg reggelikre, illetve brunchra, könnyű ebédre specializálódott: az étlapon házias krémek (körözött, tonhal- és padlizsánkrém), sajtok, csatnik, saláták, szendvicsek, tojásételek, lecsó csípős kolbászmorzsával, desszertek, házi szörpök.

Az Anna és édesanyja által készített lekvárokat használják, sőt a málna-, meggy-, ribizli- és sárgabaracklekvárokat meg is lehet vásárolni. De ha munka után egy koktélra vagy más italra vágyunk, abból is széles a választék.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.