A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Karácsonyi narancsos csokoládéfelfújt

Gullner Gergő receptje

2020. december 7.
  • 110 g vaj
  • 170 g csokoládé (minimum 60%-os)
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 40 g liszt
  • 1 g só
  • 400 g narancs
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Előkészítjük a csészéket, 4 db vastag falú, hőálló porceláncsészét vajazunk és lisztezünk ki.
A narancs héját lereszeljük.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és a narancs reszelt héjával. Melegen szűrőn szűrjük át. Hagyjuk kihűlni még önthető textúráig. Verjük fel a tojássárgáját és az egész tojásokat a porcukorral, sóval, míg vastag, krémes állagot kapunk. Adjuk hozzá az így kapott krémhez a csokoládét és a lisztet. Keverjük egyneművé, majd töltsük az előkészített csészékbe.

Előmelegített sütőben 220 °C-on 10 percig süssük.


TÁLALÁS:
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 1 percig pihenni a csészékben, majd a csészével fordítsuk fejjel lefelé arra a tányérra, amire tálaljuk. Hagyjuk 30 mp-ig pihenni, majd vegyük le róla óvatosan a csészét.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.


csokoládé , vaj , tojás , porcukor , liszt , narancs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra