GasztroHírek  » 

Csődbe jutott Jamie Oliver étteremlánca

Csődbe jutott Jamie Oliver étteremlánca

2019.05.21.  | MKO

Csődbe jutott Jamie Oliver étterembirodalma – hogy a helyzetet a legkisebb fájdalommal rendezhessék, a KPMG csődgondnokot jelölt ki a 23 nagy-britanniai Jamie's Italian, valamint a cégcsoporthoz tartozó Fifiteen és a Barbecoa éttermek vezetésére.

A labilis üzleti helyzet már régóta nyilvánvaló volt, a 43 éves szakács 2014 óta mintegy 90 millió fontot, (33,5 milliárd forintot) veszített magánvagyonából. A láncot régóta árulta, de sikertelenül: már nyáron arra készült egy tucat étterem bezárása után, hogy 13 millió fontot tegyen be a kasszába – 600 embere így is utcára került.

A 444.hu a Zsidai csoporttól megtudta: „Oliver cégének vezérigazgatója egy hétfői köremailben nyugtatta meg a külföldi franchise-éttermek üzemeltetőit, miszerint a csőd a nemzetközi bizniszt nem érinti”. A lap állítása szerint a két hazai Jamie’s üzletmenetét az angliai csőd nem befolyásolja, ahogy a szakácstelevíziós produkcióit és a saját nevével brandelt termékek piaci jelenlétét sem.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.