GasztroHírek  » 

Csúcsragadozót bontanak a Lupán

Csúcsragadozót bontanak a Lupán

2019.07.09.  | S.N.

Kifiléznek és elkészítenek egy kardhalat, amelyet helyben meg is lehet kóstolni.

A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye várható július 11-én, este fél 8-tól, amikor Budapest „tengerpartjának” pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell kifilézni és elkészíteni professzionális módon a „mélyvizek magányos vadászát”, a kardhalat. Amit aztán helyben meg is kóstolhatunk. A belépő a Lupára aznap 19 órától már ingyenes.

Július 11-én, csütörtökön lesz a Lupa Beach születésnapja, a hangulat már csak emiatt is ünnepi lesz, de az idén hagyományteremtő szándékkal elindított Lupa Beach Gasztro Estek talán legizgalmasabb eseménye is ekkor várható a Myfish seafood teraszán. „Három szó elegendő arra, hogy jellemezni tudjuk soron következő gasztroestünk főszereplőjét, a kardhalat: különleges, extravagáns, ínyenc – meséli Szabó Péter, aki bemutatja majd a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve.

"A 60 kilós kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük, és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük”

– teszi hozzá a halszakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze mindenkinek tetszeni fog. A gasztroest keretében a Lupa többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket. A kardhalvacsora regisztrációhoz kötött, jelentkezni e-mailben lehet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.